Ny utvikling

Russlands skipresident Jelena Välbe går langt i å antyde at det ikke blir en retur til verdenscupen med det første. Hun møtte FIS-presidenten torsdag.

RUSSLAND SKIPRESIDENT: Klar tale fra Jelena Välbe. Foto: NTB
RUSSLAND SKIPRESIDENT: Klar tale fra Jelena Välbe. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Returen for russiske utøvere til internasjonal konkurranse er blitt vanskeligere, sa Välbe ifølge MatchTV. Sitatene er gjengitt av NRK.

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) har komitémøter i Zürich i disse dager. Der er ikke russerne og belaruserne utestengt.

- I går møtte vi presidenten i FIS (Johan Eliasch) privat. Før mobiliseringen og avstemningene ble det vurdert nøytral status, men nå er det utelukket, sa Välbe i et videoinnlegg vist på et stort sportsseminar i Russland.

FIS har ennå ikke tatt stilling hva de gjør med løpere fra Russland og Belarus i den kommende sesongen. Det er ventet at forbundsstyret tar en avgjørelse 22. oktober.

Det kan bli aktuelt for Norges Skiforbund å boikotte årets verdenscupsesong og VM i Planica om FIS slipper til Russland og Belarus igjen så lenge krigen pågår i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer