BEST IGJEN: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal fulgte opp gårsdagens bragd. Foto:  EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
BEST IGJEN: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal fulgte opp gårsdagens bragd. Foto:  EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer

Alpingiganten Norge

Ny vanvittig bragd av Jansrud og Svindal: - Det er nesten umenneskelig. Hva i all verden er det som foregår?

Lasse Kjus og Tom Stiansen er mektig imponert over at Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal ble nr. 1 og 3 i dagens utforrenn. Spesielt sistnevnte forbauser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Der Sverige kuppet den norske langrennsfesten på Lillehammer tidligere i dag, slo de norske alpingutta tilbake med renter.

I utforrennet i Val-d’Isère satte de norske fartsstjernene alpingiganten Østerrike og resten av verdenseliten nok en gang på plass. Akkurat som i går triumferte Kjetil Jansrud med kongen av comeback, Aksel Lund Svindal, på pallen igjen.

- Det er vanvittig rått. Det er helt klart på nivå med Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus, sier tidligere slalåmverdensmester Tom Stiansen til Dagbladet.

- Dette er helt fantastisk, supplerer alpinlegenden Lasse Kjus til Dagbladet.

Østerrike hadde utrolig nok ingen blant de 17 beste. Det er en enorm sportslig skandale for alpingiganten.

- Lille Norge er verdens største

Bare Peter Fill, en av Svindals hovedkonkurrenter som junior, klarte å skille nordmennene. To nordmenn på pallen i utfor, er likevel en eventyrlig bragd. I tillegg er stjerneskuddet Aleksander Aamodt Kilde nr. 9.

- Lille Norge er verdens største alpinnasjon i fartsdisiplinene, konkulderer NRK-kommentator Thomas Lerdah.

Kjetil Jansrud økte ledelsen gjennom hele traseen. Han var rett og slett best. I mål var Vinstra-gutten 81 hundredeler foran Adrien Theaux, som ledet på det tidspunktet.

- Det er nesten umenneskelig

Aksel Lund Svindal fulgte opp og kjørte like raskt som suverene Jansrud på toppen. I mål var han bare 33 hundredeler bak landsmannen og kompisen.

- Hva i all verden er det som foregår? Det er helt sykt det han gjør, utbrøt Lerdahl.

- Det er nye gåsehuddag. Det er nesten umenneskelig. Han har nesten ikke trent utfor. Det er vanskelig å beskrive med ord hvor stort dette er, mener Marius Arnesen.

Aleksander Aamodt Kilde gjorde også en god prestasjon og var 1,17 sekunder bak i mål. Jansrud var naturligvis i svært godt humør etter seieren.

Svindal var det samme, men vinnerskalle som han er, satt han igjen med en ambivalent følelse etter rennet.

- Jeg skal ikke stå her og være teit, men jeg kjente at jeg gjorde noen store feil. Men jeg er uansett veldig fornøyd, sier Svindal til NRK.

Det utrolige comebacket

Det er snart et år siden han falt stygt og røk korsbåndet i Kitzbühel. Datoen var 23. januar. Korsbåndskaden er hans tredje alvorlige skade i løpet av alpinessets innholdsrike karriere.

To ganger har han reist seg og tatt steget opp i den ypperste verdenseliten igjen. Men denne gang la han ikke skjul på at det ville bli vanskeligere å gjenerobre tronen som verdens beste fartskjører.

- Å kjempe i toppen, er det som er mest spennende, så det er der jeg helst vil være. Men jeg møter nok dessverre denne vinteren dårlige forberedt enn de par siste årene, sa Svindal til Dagbladet i august.

- Her om dagen fikk jeg beskjed om at jeg ikke lenger er pasient, men at jeg heller ikke er alpinist ennå. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tolke det, sa han og lo.

Samtidig var han bekymret. Nå er det bare lettelse. Svindal er tilbake i verdenstoppen. Jansrud er tilbake på topp. Norge er verdens beste i fartsdisiplinene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer