Giro d'Italia:

Ny velt for Froome - gikk ned i bakkeavslutning

Ecuadoriansk unggutt overrasket med historisk seier.

VELTET IGJEN: Chris Froome gikk i bakken på vei opp Montevergine di Mercogliano. Her hjelpes han tilbake i hovedfeltet av lagkamerat Wout Poels. FOTO: Skjermdump Eurosport Norge
VELTET IGJEN: Chris Froome gikk i bakken på vei opp Montevergine di Mercogliano. Her hjelpes han tilbake i hovedfeltet av lagkamerat Wout Poels. FOTO: Skjermdump Eurosport Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Nederlandske Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) sørget for en avslutning nærmest identisk med sist gang Giro d'Italia besøkte Montevergine di Mercogliano.

Det var i 2011 og da vant belgiske Bart de Clercq på svært dramatisk vis. Han holdt såvidt unna for feltet og flere ryttere rundet ham akkurat i det han hadde krysset streken.

Dessverre for Bouwman ble det ikke samme utfall for ham og han ble passert av en flyvende ecuadorianer ut på den siste kilometeren, på den åttende etappen av årets Giro d'Italia.

Historisk etappeseier

Richard Carapaz (Movistar) klinket til og ingen gikk etter, i det han åpnet opp en stor luke. Ecuadorianeren satte opp et forrykende tempo og det ble etter hvert klart at luken var for stor.

Bak nølte man men å angripe og spurten startet først med 200 meter igjen. Dermed kunne 24-åringen juble for karrierens største seier og Ecuadors første etappeseier noensinne i Giro d'Italia.

- Jeg er veldig glad. Jeg har lagt ned mye jobb foran giroen. Så klart, det er emosjonelt å ta den første Grand Tour-seieren. Jeg hadde gode bein, så jeg bestemte meg for å angripe langt fra mål, med mer enn to kilometer igjen. Jeg bestemte at det var riktig tidspunkt å angripe på, siden jeg visste jeg ikke kunne vinne i en spurt, sa han ifølge Cyclingnews.com.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HISTORISK: Richard Carapaz ble historisk på den åttende etappen av Giro d'Italia, da han tok den første ecuadorianske etappeseieren noen sinne i giroen. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images
HISTORISK: Richard Carapaz ble historisk på den åttende etappen av Giro d'Italia, da han tok den første ecuadorianske etappeseieren noen sinne i giroen. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images Vis mer

På andreplass fulgte Davide Formolo (BORA-hansgrohe), syv sekunder bak Carapaz, med Thibaut Pinot på tredjeplass.

Carapaz kjørte seg med seieren tre plasser opp i sammendraget, til 8. plass, ett minutt og seks sekunder bak Simon Yates, som beholder ledelsen i sammendraget. Carapaz leder også ungdomskonkurransen. Pinot tok seg opp til fjerdeplass med bonussekundene for tredjeplassen sin og ligger nå 41 sekunder bak Yates.

Froome veltet

I flere av de mange svingene som slynget seg oppover Montevergine di Mercogliano var det våt veibane og sleipe forhold.

I det feltet var på vei rundt en sving med fem kilometer til mål skled Chris Froome og endte opp i asfalten.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Velten så imidlertid relativt mild ut og briten var raskt tilbake på sykkelen. Godt hjulpet av lagkameratene i Team Sky var han tilbake foran i hovedfeltet kort tid etter.

Det forsterker dog Froomes dårlige Giro-start, etter at han veltet allerede før den innledende tempoetappen og ikke har virket som sitt vanlige jeg så langt i rittet.

Briten kom seg i mål sammen med feltet og tapte ikke mer tid. Han ligger for øyeblikket ett minutt og 10 sekunder bak landsmannen Simon Yates (Mitchelton-Scott) som leder rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer