Giro d'Italia:

Ny velt for Froome - gikk ned i bakkeavslutning

Ecuadoriansk unggutt overrasket med historisk seier.

VELTET IGJEN: Chris Froome gikk i bakken på vei opp Montevergine di Mercogliano. Her hjelpes han tilbake i hovedfeltet av lagkamerat Wout Poels. FOTO: Skjermdump Eurosport Norge
VELTET IGJEN: Chris Froome gikk i bakken på vei opp Montevergine di Mercogliano. Her hjelpes han tilbake i hovedfeltet av lagkamerat Wout Poels. FOTO: Skjermdump Eurosport Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Nederlandske Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) sørget for en avslutning nærmest identisk med sist gang Giro d'Italia besøkte Montevergine di Mercogliano.

Det var i 2011 og da vant belgiske Bart de Clercq på svært dramatisk vis. Han holdt såvidt unna for feltet og flere ryttere rundet ham akkurat i det han hadde krysset streken.

Dessverre for Bouwman ble det ikke samme utfall for ham og han ble passert av en flyvende ecuadorianer ut på den siste kilometeren, på den åttende etappen av årets Giro d'Italia.

Historisk etappeseier

Richard Carapaz (Movistar) klinket til og ingen gikk etter, i det han åpnet opp en stor luke. Ecuadorianeren satte opp et forrykende tempo og det ble etter hvert klart at luken var for stor.

Bak nølte man men å angripe og spurten startet først med 200 meter igjen. Dermed kunne 24-åringen juble for karrierens største seier og Ecuadors første etappeseier noensinne i Giro d'Italia.

- Jeg er veldig glad. Jeg har lagt ned mye jobb foran giroen. Så klart, det er emosjonelt å ta den første Grand Tour-seieren. Jeg hadde gode bein, så jeg bestemte meg for å angripe langt fra mål, med mer enn to kilometer igjen. Jeg bestemte at det var riktig tidspunkt å angripe på, siden jeg visste jeg ikke kunne vinne i en spurt, sa han ifølge Cyclingnews.com.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer