Magnus Carlsen

Ny vending

Sjakkdramaet mellom Magnus Carlsen (31) og Hans Niemann (19) vil ingen ende ta. Nå har historien tatt nok en vending.

SJAKKDRAMA: Magnus Carlsen startet kaos i sjakkmiljøet etter tapet for Hans Niemann. Foto: Carina Johnsen / NTB
SJAKKDRAMA: Magnus Carlsen startet kaos i sjakkmiljøet etter tapet for Hans Niemann. Foto: Carina Johnsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha tapt for 19-åringen, trakk Carlsen seg fra Sinquefield Cup i St. Louis. Samtidig hintet han til at Niemann skal ha jukset under partiet deres.

I et intervju kort tid etter benektet Niemann for å ha jukset i partiet, men innrømte at han har jukset i online-turneringer tidligere. Ifølge han skal det bare ha skjedd to ganger, da han var 12 og 16 år gammel.

Nå slår Chess.com, som tidligere i uka utestengte Niemann, tilbake mot hans påstander om at han bare har jukset to ganger.

Chess.com kunngjorde i august at de nærmer seg et oppkjøp av Carlsens selskap, PlayMagnus. Salgsprosessen forventes å fullføres i løpet av de neste ukene.

- De siste dagene har vært turbulente for mange i sjakkmiljøet. Vi har nådd ut til Hans Niemann for å forklare vår avgjørelse om å utestenge ham fra Chess.com og våre arrangementer. Vi har delt omfattende bevis med ham, inkludert informasjon som direkte motsier hans uttalelser om hvor mye han har jukset på Chess.com, og seriøsiteten av det, skriver toppsjef Danny Rensch i en uttalelse.

- Vi har invitert Hans til å komme med en forklaring i håp om at han igjen kan delta på Chess.com.

Det har vært helt stille fra Team Carlsen siden konflikten startet. Nå etterlyser flere i sjakkmiljøet en uttalelse og forklaring fra nordmannen.

Så sent som i natt kom sjakklegenden Garry Kasparov ut og krevde en forklaring.

- Jeg skal ikke gå inn i de stygge antydningene, men jeg må bemerke meg det vi vet for nå. Verdensmester Magnus Carlsen trakk seg fra en av verdens største turneringer i St. Louis, noe som ikke har skjedd de siste 50 årene. En forklaring kreves, skriver han på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer