Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny verdensrekord av LeMay-Doan

Ett døgn hadde gått siden den canadiske skøytesprinteren Catriona LeMay-Doan gikk fra hn verdensrekord til den neste. Natt til i dag gikk hun sin ferske 500 meter-rekord ned med 0,16 sekund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tyder på at den nye verdensrekorden 37,55 sekunder ikke vil bli stående altfor lenge. Bare i løpet av en drøy måned har Catriona LeMay-Doan gått kvinnenes verdensrekord på 500 meter ned med 1,14 sekund.

Amerikanske Bonnie Blairs verdensrekord på 38,69 fra Calgary i februar 1995 ble slått av LeMay-Doan 23. november i år. Da gikk hun som første kvinne under 38 sekunder inn til tiden 37,90. Natt til søndag forbedret hun rekorden ytterligere (37,71), før hun slo til på nytt ett døgn senere under den canadiske OL-kvalifiseringen på den rekordraske isen i Calgary.

Den canadiske jenta innehar også verdensrekorden på 1500 meter med tiden 1.57,87, satt i Calgary 30. november i år.

Også mennene kunne vise til sterke tider under uttaksstevnet. Jeremy Wotherspoon var bare 0,29 sekund bak verdensrekorden til japaneren Hiroyasu Shimizu på 35,39, satt i Calgary i mars 1996.

(NTB-DPA)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!