Ny verdensrekord for Ian Thorpe

Ian Thorpe satte sin andre verdensrekord på like mange dager under det australske OL-uttaksstevnet i svømming. I semifinalen på 200 meter fri senket han sin egen rekord med 31 hundredeler til 1.45,69.

17-åringen har allerede satt ni verdensrekorder siden han slo gjennom i stillehavsmesterskapet i 1997. Lørdag barberte han rekorden på 400 meter fri med et halvt sekund til 3.41,33.

Den australske hovedtreneren Don Talbot beskriver allerede Thorpe som århundrets svømmer. Han mener at han vil være uslåelig på 400 meter i OL.

- Jeg tror ingen annen kan heve seg til et slikt nivå i løpet av noen måneder, men Ian selv kan bli bedre. Særlig som sprinter, sier Talbot.

Thorpe svømmer i den omstridte, heldekkende drakten som skal redusere friksjonen i vannet. Dagens rekord kan bli forbedret når finalen på 200 meter fri avvikles i morgen. De to beste i hver finale får OL-plass, og Thorpe har konkurranse fra tidligere verdensrekordholder Grant Hackett og regjerende verdensmester Michael Klim.

Thorpe var ikke den eneste som satte verdensrekord i dag. Geoff Huegill noterte 23,60 i finalen på 50 meter butterfly og senket russiske Denis Pankratovs rekord med åtte hundredeler.

(NTB)