Ny verdensrekord på overgangsmarkedet?

Bale kan bli den ferskeste i en lang rekke.

HET POTET: Overganssagaen rundt Gareth Bale kan nærme seg en konklusjon. Real Madrid har en tendens til å få det de vil ha. Foto: RicTapia/Getty Images/AFP
HET POTET: Overganssagaen rundt Gareth Bale kan nærme seg en konklusjon. Real Madrid har en tendens til å få det de vil ha. Foto: RicTapia/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): Det siste døgnet har ryktene rundt Gareth Bale (24) og en eventuell overgang til Real Madrid eksplodert.

Daniel Levy er kjent som en hard mann på overgangsmarkedet, men nå kan det virke som om den spanske hovedstadsklubben har bestemt seg.

Og når de bestemmer seg, pleier de å få det de vil ha.

Fire kan bli fem De fire siste gangene overgangsrekorden har blitt brutt, er det nemlig Real Madrid som har åpnet lommeboka.

Først med portugisiske Figo for 337 millioner kroner i år 2000, før de allerede året etter hentet Zinedine Zidane fra Juventus for 482 millioner.

Denne rekorden skulle stå seg frem til 2009 hvor de først hentet brassen Kaka fra AC Milan for 510 millioner, før de knuste alle rekorder ved å hente Cristiano Ronaldo fra Manchester United for svimlende 730 millioner. En sum ingen har vært i nærheten av siden.

Men nå kan det se ut som om denne rekorden igjen skal ryke, med en waliser i hovedrollen.

- La ham komme Gareth Bale har hatt to fantastiske sesonger i Tottenham, og selv om Levy og Villas Boas gjerne vil beholde 24-åringen, kan det nå se ut som om det skal bli vanskelig.

Nevnte Zidane skal i dag ha sagt at Real Madrid ikke på noen måte har gitt opp, og oppfordrer samtidig Tottenham til å la Bale starte samtaler med Real Madrid.

- Dersom han har kommet med ønsker om å forlate Tottenham, bør de la ham snakke med oss. Sjansen til å spille for Real Madrid kommer gjerne bare én gang, og det er veldig forståelig at han ikke vil gå glipp av den, sier Zidane ifølge Daily Mail.

Første brite siden Shearer Skulle Bale-overgangen gå igjennom for de summene som annonseres (alt fra 775 millioner til 1,1 milliard), vil han bli den første waliseren som kan krone seg med tittelen verdens dyreste fotballspiller.

KOSTBAR: Cristiano Ronaldo ble verdens suverent dyreste spiller da han gikk fra Manchester United til Real Madrid i 2009. Foto: AFP PHOTO / DANI POZO
KOSTBAR: Cristiano Ronaldo ble verdens suverent dyreste spiller da han gikk fra Manchester United til Real Madrid i 2009. Foto: AFP PHOTO / DANI POZO Vis mer

Han vil også bli den første brite som innehar tittelen siden Alan Shearer gikk fra Blackburn til Newcastle for 137 millioner kroner i 1996.

Den første mannen som fikk æren var også brite. I 1893 gikk skotske Willie Groves fra West Bromwich Albion til Aston Villa for 100 pund, eller litt i overkant av 900 norske kroner.

Luis Suarez Det mangler forresten ikke på festlige fotnoter når det kommer til historien rundt «verdens dyreste fotballspiller».

Luis Suarez inneholdt rekorden så tidlig som i 1961 da han gikk fra Barecelona til Inter. Dette var riktignok en Suarez som var født på 1930-tallet, og i tillegg var spanjol.

På listen finner vi også en svenske, Hans Jeppson, som gikk fra Atalanta til Napoli i 1952, og en danske ved navn Harald Nielsen. Sistnevnte gikk fra Bologna til Inter i 1967.

HELT: Alan Shearer gikk fra Blackburn til Newcastle i 1996. Han gikk hen og ble en legende på St. James' Park. Foto: Peter Powell/REUTERS
HELT: Alan Shearer gikk fra Blackburn til Newcastle i 1996. Han gikk hen og ble en legende på St. James' Park. Foto: Peter Powell/REUTERS Vis mer

Første nordmann på den stjernespekkede listen er nok enda et godt stykke unna.

LA HAM KOMME: Zinedine Zidane var i sin tid verdens dyreste da han gikk fra Juventus til Real Madrid. Nå oppfordrer han Tottenham til å la ham komme til Madrid. Foto: REUTERS/Victor Fraile
LA HAM KOMME: Zinedine Zidane var i sin tid verdens dyreste da han gikk fra Juventus til Real Madrid. Nå oppfordrer han Tottenham til å la ham komme til Madrid. Foto: REUTERS/Victor Fraile Vis mer