HVOR ENDER HAN OPP?: Martin Ødegaard er på jakt etter ny klubb. Foto: NTB scanpix
HVOR ENDER HAN OPP?: Martin Ødegaard er på jakt etter ny klubb. Foto: NTB scanpixVis mer

Framtida til Martin Ødegaard

Ny video skaper spekulasjoner

Smilende og hemmelighetsfull Vitesse-trener i TV-intervju: - Håper det blir offisielt snart.

Real Madrid-spiller Martin Ødegaard (19) er på jakt etter en klubb han kan bli lånt ut til. Det bekreftet spillerens agent, Bjørn Tore Kvarme, overfor Dagbladet denne uka.

Aviser i England og Nederland kobler Ødegaard til klubber der. Men foreløpig synes det å være en «offisiell sannhet» at nederlandske Vitesse leder an i kampen om nordmannen.

Da en reporter for Fox Sports i Nederland møtte Vitesse-trener Leonid Slutskij fredag, bidro han ikke akkurat til å dempe spekulasjonene.

Den relativt ferske Vitesse-treneren fra Russland lot det skinne igjennom at han hadde noe i ermet under intervjuet. Ødegaard er godt kjent i Nederland fra før etter 18 måneders utlån til Heerenveen.

Slik forløp samtalen seg:

Reporteren: - Det var en spiller som var på lån til Heerenveen i fjor. Han er et stort talent. Du vet trolig hvem jeg snakker om, ikke sant?

Treneren: - Ja, jeg gjør det.

Reporteren: - Hvem snakker jeg om da?

Treneren: - He-he. Gutten jeg tenker på. Ja, OK. Jeg forstår spørsmålet ditt. Vel, vi får se. Hvis du ikke har skrevet kontrakt med noen, så er ingenting offisielt. Jeg håper offisiell informasjon vil komme.

Reporteren: - Ja, for det er mange rykter. Men først av alt: Det ville vært en stor spiller å ha i stallen din, ikke sant?

Treneren:- - He-he. Igjen: Du kan ikke snakke om en spiller før du har signert.

Reporteren: - OK, vi får vente.

Treneren: - Ja, vent.

Fox Sports har lagt ut intervjuet på sine nettsider. Tittelen på nettsaken lyder: «Slutskij om Ødegaard: - Jeg håper det blir offisielt snart.»

I en tekstmelding til Dagbladet skriver Ødegaard-agent Kvarme at det nærmer seg en løsning, men han vil ikke røpe aktuell klubb.

Ødegaard er også blitt koblet til Heerenveen. Dette mener imidlertid en av de fremste journalistene på klubben, Roelof de Vries, ikke stemmer. Han er kommentator for Omrop Fryslân.

I England er Ødegaard blitt koblet til Championship-klubbene Aston Villa, Derby og Middlesbrough. Lånevinduet her er åpent fram til 31. august.

Vitesse havnet på sjetteplass i Æresdivisjonen forrige sesong. Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen har tidligere spilt for klubben.