POLITIET SNUR: Tennisstjerna Venus Williams var involvert i en tragisk trafikkulykke den 9. juni i år. Williams har blitt saksøkt av familien til den 78 år gamle mannen som døde i ulykken. Nå har politiet sluppet en ny video som politiet hevder beviser Williams uskyld i saken. Video: CNN Vis mer

Tennisstjerna Venus Williams

Ny video viser at saksøkte Venus Williams ikke brøt trafikkreglene

Tennisstjerna Venus Williams var involvert i en trafikkulykke som kostet en 78 år gammel mann livet.

(Dagbladet): Politiet har nylig sluppet en video som viser tennisstjerna Venus Williams krasjet med et annet kjøretøy i Florida i USA, i begynnelsen av juni.

78 år gamle Jerome Barson, som var passasjer i den andre bilen, døde i ulykken. Føreren, Linda Barson (67), ble lettere skadd. Williams ble ikke skadd i ulykken.

Politiet har i dag kommet med en uttalelse der de sier at Williams «kjørte etter loven» da hun svingte inn på veien.

Politiet snur med nytt bevismateriale

I en av de tidligere rapportene fra politiet ble det skrevet at Williams hadde skyld i ulykken fordi hun kjørte på rødt lys, skriver The New York Times.

Ifølge den gamle rapporten hadde vitner fortalt politiet at Williams kjørte på rødt lys i en Toyota Sequoia SUV, like før bilen krasjet med en Hyunday.

I den nye uttalelsen hevder politiet det motsatte, og viser til den nye overvåkingsvideoen som du kan se øverst i saken.

Ifølge Palm Beach Garden Police Department, kommer det nye bevismaterialet fra et overvåkingskamera i et boligområde i nærheten av ulykkesstedet. I uttalelsen skriver politiet at den nye videoen viser en Nissan komme kjørende gjennom lyskrysset, og ta en venstre-sving rett foran Williams, som skulle til å kjøre over veien på grønt lys.

Dette skal ha vært årsaken til at Williams bremset like før lyskrysset, for å unngå en kollisjon, ifølge politirapporten.

Williams fortsatte så over lyskrysset, «i overensstemmelse med loven», da hun fortsatt hadde grønt lys. Det er i dette øyeblikket Linda Barson kommer kjørende fra høyre, og de to bilene kolliderer.

Fortsatt under etterforskning

Selv om informasjonen som ble sluppet av politiet fredag ettermiddag tilsier at Williams er uskyldig, har Paul Rogers i Palm Beach Gardens Police Department sagt at:

- Etterforskningen pågår fortsatt, og en endelig avgjørelse i skyldspørsmålet har ikke blitt fattet ennå.

Ingen har blitt arrestert eller bøtelagt som følge av ulykken. Forrige uke skrev Dagbladet om Jerome Barsons etterlatte som har saksøkt Williams for uoppmerksom kjøring og uaktsom manøvrering av et kjøretøy.

Ifølge familiens advokat er Linda Barson, som pådro seg flere brudd i høyre arm og hånd, «fysisk og følelsesmessig ødelagt» etter ulykken.

Williams advokat, Malcolm Cunningham, omtalte hendelsen som en uheldig ulykke og sa at Williams kondolerer til familien som har mistet et kjært medlem.