Ny video viser Sky-Keys i grov sex-prat om Redknapps eks

Gray sparket i går, nå kan kollegaen henge i tynn tråd.

GUTTEPRAT: Opptaket viser Richard Keys (høyre) i samtale med Jamie Redknapp før en livesending i Skys Champions League-studio. Tonen er som den kan være når det ikke forventes at alt tas opp på bånd. Ruud Gullit og Graeme Souness er også tilstede.
GUTTEPRAT: Opptaket viser Richard Keys (høyre) i samtale med Jamie Redknapp før en livesending i Skys Champions League-studio. Tonen er som den kan være når det ikke forventes at alt tas opp på bånd. Ruud Gullit og Graeme Souness er også tilstede.Vis mer

(Dagbladet): I går fikk mangeårig ekspertkommentator Andy Gray sparken fra Sky Sports i kjølvannet av latterliggjøringen av den kvinnelige assistentdommeren Sian Massey.

Nå kan hans «medskyldige» Richard Keys snart følge samme veien.

Gray fikk først en siste advarsel av Sky Sports etter hendelsen i helga, men da det ble lekket flere nye klipp av skottens oppførsel på jobb, var det endelig slutt.

Først viste Sky News videoen av ytterligere hets av den kvinnelige assistentdommeren.

Deretter dukket det opp en ny YouTube-video. Den viser forberedelsene før en sending i desember, der Gray ber sin kollega Charlotte Jackson hjelpe ham med å dytte på plass mikrofonen, mens han gestikulerer mot eget skritt.

Da ble det hele for mye å svelge for Sky-sjefene.

Richard Keys fikk imidlertid fortsette på nåde.

Men senere på kvelden dukket det opp enda et klipp, der Keys også stilles i enda dårligere lys.

Feide du henne
I videoen, ifølge Guardian publisert fra samme YouTube-konto som desember-klippet av Gray, ses Richard Keys i Sky-studio sammen med Jamie Redknapp, Ruud Gullit og Graeme Souness, i forkant av en live-sending.

Keys og Redknapp snakker om en eks-kjæreste av Redknapp, og Keys utbryter:

- Feide du henne? «Did you smash it?»

- Vi datet en stund, svarer Redknapp.

Deretter følger noen sekunders stillhet, mens Richard Keys taster litt på telefonen sin.

Deretter fortsetter han:

- Forresten, det var et dumt spørsmål. Var du i det hele tatt i nærheten, så feide du henne definitivt. Man kunne stukket innom når som helst og sett Redknapp sitte fast i henne.

SPARKET I GÅR: Andy Gray har engasjert advokat etter å ha mistet jobben i Sky.Foto: SCANPIX/AP/Kathy Willens
SPARKET I GÅR: Andy Gray har engasjert advokat etter å ha mistet jobben i Sky.Foto: SCANPIX/AP/Kathy Willens Vis mer

«Mind you, that's a stupid question If you were anywhere near it, you definitely smashed it. You could go round there any night and find Redknapp hanging out of the back of it»

Garderobeprat av den elementære sorten, altså, men i lys av sparkingen av Andy Gray i går, gis det nye klippet stor oppmerksomhet i England i dag.
`
Føler seg lurt
Sky-direktør Barney Francis opplyste i går at avtalen med Gray er terminert på bakgrunn av «uakseptabel oppførsel».

- Etter først å ha gitt ham en advarsel har vi ingen betenkeligheter med å gå til dette skrittet, etter ny informasjon som har dukket opp i dag, sa Francis.

I dag skriver engelske aviser at Gray har satt advokatene sine på saken, og en kilde sier til Daily Mirror at kommentatorlegenden føler seg lurt i en felle.

- Han føler at han har blitt lurt, og at folk i Sky som jobber mot ham har konstruert det hele for å kunne sparke ham. Han elsket den jobben, og fikk ikke store sjanser til å forklare seg, sier kilden.

Grays forlovede Rachel Lewis hevder kommentatoren ikke har fått lov av Sky til å si noe.

- Han ønsket å be om unnskyldning for de siste dagene, men ble nektet av Sky, sier hun.

Konspirasjon?
Richard Keys ble som reporter Andy Burton suspendert for sin rolle i diskusjonen rundt assistentdommer Sian Massey.

Det spekuleres i om en medvirkende årsak til at bare Gray fikk sparken er at han har gått til søksmål mot Rupert Murdoch-eide News of The World, som påfallende nok også eier Sky Sports.

Omstendighetene rundt lekkasjen til Mail on Sunday, som var de første til å få tilgang på lydsporet der Gray og Richard Keys latterliggjør assistentdommer Sian Massey, er også interessante.

Det samme er den dårlige lydkvaliteten på klippet, som kan gi et inntrykk av skjulte mikrofoner.

Nå spørs det om jobben til Richard Keys også henger i en tynn tråd.

I SENTRUM AV STORMENS BEGYNNELSE: Assistentdommer Sian Massey viste stor forståelse for offside-regelen da hun lot være å vinke av Raul Meireles for offside før Liverpools første mål - i strid med Wolves-fansens sinte rop og Sky Sports-guttas fordommer.Foto: SCANPIX/AP/Lefteris Pitarakis
I SENTRUM AV STORMENS BEGYNNELSE: Assistentdommer Sian Massey viste stor forståelse for offside-regelen da hun lot være å vinke av Raul Meireles for offside før Liverpools første mål - i strid med Wolves-fansens sinte rop og Sky Sports-guttas fordommer.Foto: SCANPIX/AP/Lefteris Pitarakis Vis mer