Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny VIF-flause

- Veldig sløvt av oss, sier klubbens trenerutvikler, Gard Holme. Vålerenga 2 mister trolig poeng etter administrativ brøler.

I AKSJON: Markus Nakkim var blant spillerne som ble brukt da Vålerenga 2 møtte Lyn 1896 FK. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
I AKSJON: Markus Nakkim var blant spillerne som ble brukt da Vålerenga 2 møtte Lyn 1896 FK. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
  • Vålerenga 2 - Lyn 1896 FK 3-3

Søndag tapte Vålerenga 4-0 hjemme mot Viking i Eliteserien. Det ga Ronny Deila og co. en nitrist rekke på åtte kamper uten seier.

Da Vålerenga 2 skulle i aksjon mot Lyn 1896 FK mandag, bidro det ikke til å løfte humøret i klubben. Kampen på Intility Arena endte 3-3. Men en administrativ brøler fører - med nesten hundre prosent sikkerhet - til at Lyn får tilkjent seieren 3-0.

Årsaken er at Vålerenga brukte fire såkalte overårige spillere i kampen. Alle var over 22 år ved årets begynnelse. Regelen sier at det bare er tillatt med tre spillere på banen i denne kategorien.

Protest

Lyn har levert inn en protest til Norges Fotballforbund. Og Vålerenga legger seg flat:

- Vi gjorde rett og slett en feil. Vi er veldig klar over regelen - vi sjekker hver gang - men mandag glapp vi i rutinene, sier trenerutvikler Gard Holme til Dagbladet.

FIKK JULING: Vålerenga står med åtte strake kamper uten seier etter å ha blitt latterliggjort med 0-4-tap hjemme mot Viking. Video: Fotball Media. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen bekrefter at fotballforbundet har mottatt protesten fra Lyn. De fire spillerne som Vålerenga brukte - og som alle er over 22 år - var Markus Nakkim, Amin Nouri, Erik Israelsson og Deyver Vega.

- Underveis i kampen fikk vi en haug med meldinger fra folk som sa at Vålerenga hadde driti seg ut. Etterpå tok vi kontakt med dommeren og fortalte at vi kom til å legge inn en protest. Regelen er helt klar, sier Bjørn Gohn Jønsberg, daglig leder i Lyn 1896 FK.

Han tilføyer:

- Vi har selv gjort feil tidligere. Men Vålerenga har en større organisasjon. Det er rart at de ikke fanger opp sånne ting. De burde ikke gått i denne fella, men feil skjer.

- Ingen betenkeligheter med å legge inn en protest?

- Nei, regelen er klar. Jeg blir overrasket hvis det blir noe annet enn 3-0-seier til oss. Vi hadde fortjent å vinne uansett. Vålerenga utliknet seks minutter på overtid.

Dårlig følelse

I Vålerenga er ikke følelsen veldig god i dag:

- Lyn er i sin fulle rette til å legge inn en protest. Det er vi som har gjort en feil. Vi må sørge for å rydde opp, sånn at dette ikke skjer igjen, sier trenerutvikler Gard Holme.

Han erkjenner at det raskt gikk opp for klubben hva som hadde skjedd. At Deyver Vega ble byttet ut ved pause, betydde ingenting. Brøleren var et faktum allerede da dommeren blåste i gang kampen.

- Veldig sløvt av oss, erkjenner Holme.

- Hvem har ansvaret?

- Det er kanskje der feilen ligger. Vi er mange rundt laget som bør oppdage dette. Men vi bør kanskje fordele ansvaret enda tydeligere for å sørge for at rutinene blir fulgt.

Topper tabellen

312 tilskuere så kampen på Intility Arena. For Vålerenga 2 får det neppe noe å si sportslig hvis laget mister et poeng.

Laget leder Norsk Tipping-ligaen, avdeling 2, og har 53 poeng. På de neste plassene følger Ørn-Horten (44 poeng) og Ullern (40 poeng).

Lyn har 26 poeng på åttendeplass.

- Så lenge vi fortsetter å male på, bør ikke dette ha noe å si for oss, sier Holme.

- Men vi vet ikke om det får konsekvenser for andre deler av tabellen. Vi håper vi ikke forulemper noen lag ved å gi bort poeng.

- Vi har mottatt protesten fra Lyn. Norges Fotballforbund ber dermed om en redegjørelse fra Vålerenga, før saken sendes til Doms- og sanksjonsutvalget, sier kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling