Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Ny VIF-jubel, men Rekdal er skremt

Vålerenga holder følge med tetlagene etter 1-0 over Stabæk. Men Oslo-klubben klarer ikke å fylle Intility Arena. Kjetil Rekdal beskriver tallene som «skremmende».

GOD PERIODE: Ronny Deila og Vålerenga har ikke tapt siden begynnelsen av april. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GOD PERIODE: Ronny Deila og Vålerenga har ikke tapt siden begynnelsen av april. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
  • Vålerenga – Stabæk 1-0 (1-0)

INTILITY ARENA (Dagbladet): Oslo viste seg fra sin beste side under Eliteseriens 16.-maifest i kveld. Solskinn og 20 grader skapte en perfekt ramme for naboduellen mellom Vålerenga og Stabæk.

Sam Johnson sendte Vålerenga i ledelsen etter 14 minutter. Det satte fyr på Intility Arena, men flere scoringer ble det ikke. Vålerenga har dermed kontakt med teten, mens for Stabæk ser det ut til å bli en kamp for å overleve.

Stemningen på tribunene var god. Men i den første 16.-maikampen på nye og flotte Intility Arena klarte Vålerenga ikke å fylle stadion. Speaker oppga 11 124 solgte billetter, på en arena som har 17 333 seter.

TOMME SETER: Vålerenga klarte ikke å fylle opp Intility Arena, selv på 16. mai. Foto: Tore Ulrik Bratland
TOMME SETER: Vålerenga klarte ikke å fylle opp Intility Arena, selv på 16. mai. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Publikumsoppmøtet var noe Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal var kritisk til før kampen. I et program på VG TV - som er samarbeidspartner til rettighetshaver Eurosport - svingte den tidligere Vålerenga-bossen pisken:

- Publikumsoppmøtet har vært en skuffelse siden de fikk den nye stadion. Nå (denne sesongen) har de 7600 i snitt, og det er katastrofetall. Det er faktisk færre tilskuere nå enn da de var på Ullevaal. Det er et tegn de må ta, og det gjør de sikkert også, sa Rekdal.

- Skremmende tall

I det siste hele året på Ullevaal - i 2016 - hadde Vålerenga et snitt på 9074 tilskuere. Før kampen i kveld var snittet 7878.

Rekdal sier:

- De jobber sikkert beinhardt med å få folk fram fra stuene og hagene sine. Stadion burde hatt et snitt på 13 000-14 000 tilskuere. Jeg mener Erik Espeseth (daglig leder) sa breialt i fjor at i 2018 skulle de ha et snitt på 15 000 tilskuere på Intility. Nå er det halvparten, og det er et skremmende tall.

EKSPERT: Kjetil Rekdal. Foto: NTB scanpix
EKSPERT: Kjetil Rekdal. Foto: NTB scanpix Vis mer

Med kveldens oppmøte på i overkant av 11 000 tilskuere har Vålerenga klart å fylle stadion bare én gang. Det skjedde i det første oppgjøret mot Sarpsborg 9. september i fjor. Da kom det 17 011 tilskuere.

Tidlig ledelse

De som kom på Intility Arena i kveld fikk en hyggelig opplevelse. Og Klanen ga herlig lyd fra seg. Men heller ikke Vålerenga-supporterne klarte å fylle opp tribunen sin bak det ene målet. De har tatt mål av seg å bli den blå veggen - åpenbart inspirert av den gule veggen - som er den beryktede tribunen til Borussia Dortmund-supporterne i Tyskland.

Vålerenga hadde det spillemessige overtaket i første omgang. Mannen som har fått pressenekt - Felipe Carvalho - ruvet i midtforsvaret. På topp var Sam Johnson et uromoment. Nettopp en link mellom de to gode Vålerenga-spillerne førte til scoring etter 14 minutter.

En lang ball fra Carvalho fant Johnson, som vant en duell, og kom alene med Stabæk-keeper Sayouba Mandé. Han gjorde det han skulle og scoret sitt sjuende mål for sesongen.

- Feige

Stabæks Ohi var misfornøyd med laget da han uttalte seg til Eurosport i pausen:

- Vi har vært for feige, oppsummerte han.

Stabæk la et viss trykk på Vålerenga i andre omgang. Men en spiller som Ohi oser ikke av samme klasse som i fjor. Da scoret han 17 seriemål. Så langt er han oppe i fire.

MÅLJUBEL: Sam Johnson sendte Vålerenga opp i 1-0 etter 14 minutter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅLJUBEL: Sam Johnson sendte Vålerenga opp i 1-0 etter 14 minutter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Vålerenga har ikke tapt side 1-4 for Strømsgodset 7. april. Alt de gjør virker mye mer solid enn det de gjorde i fjor.

Neste hjemmekamp er mot Lillestrøm 26. mai. Da bør det bli fullt på Intility Arena, i det som omtales som norsk fotballs største hatduell.

Vålerenga møter i mellomtida Tromsø borte til helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media