Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Ny VIF-opptur

Sleit lenge mot Haugesund. Men så dukket Benjamin Stokke opp og sørget for 1-0. Fagermo og co. opp på tredjeplass i Eliteserien.

SLITESEIER: Benjamin Stokkes scoring helt på tampen sikret nye tre poeng for Dag-Eilev Fagermos menn i hovedstaden. Video: FotballMedia Vis mer
  • Vålerenga - Haugesund 1-0

INTILITY ARENA (Dagbladet): Vålerenga var klare favoritter mot Haugesund hjemme på Intility Arena i kveld. Oslo-laget ser konturene av medalje, mens Haugesund ikke har vært like overbevisende i seriestarten.

Vålerenga kom best i gang med en annullert scoring og en kjempesjanse til Herolind Shala i første omgang. Benjamin Källman hadde omgangens største mulighet for Haugesund, men ingen av lagene klarte å score.

Vålerenga hadde overtaket også i andre omgang, men sleit med å skape de helt store sjansene. Så - åtte minutter før slutt - rullet laget opp et angrep på venstrekanten. Innbytter Magnus Lekven stusset videre til Benjamin Stokke, som dundret ballen i nettmaskene.

1-0-seieren gjør at oppturen fortsetter for Dag-Eilev Fagermo og co. - som var heldige og ranet til seg tre poeng mot Mjøndalen søndag.

ENGASJERT: Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo forsøker å oppildne spillerne fra sidelinja. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ENGASJERT: Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo forsøker å oppildne spillerne fra sidelinja. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Det var et veldig tungt og slitent Vålerenga-lag, sier Fagermo til Dagbladet.

- Vi fikk ti mann mot Mjøndalen i 60 minutter. Vi har hatt en del tøffe kamper, så det er nok spillere som får metning over tid. Det gikk litt i sirup i første om gang. Vi var litt bedre i andre omgang. Vi fikk kvikkere bein inn, sier treneren.

- Det er mer å gå på. Vi kontrollerte i starten, men det gikk for sakte. Det var tydelighet i pausen, og vi fikk rettet opp noe til andre omgang, påpeker målscorer Stokke.

- En kjedelig fotballkamp. Det skjedde ikke all verden, mener Haugesunds Christian Grindheim.

- I sluttfasen var vi litt slappe i markeringene og Stokke fikk stå alene. Det var egentlig en typisk 0-0-kamp, mener eks-Vålerenga-spilleren.

FORNØYDE GUTTER: Vålerenga-spillerne takket de 200 frammøtte tilskuerne etter kampen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FORNØYDE GUTTER: Vålerenga-spillerne takket de 200 frammøtte tilskuerne etter kampen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Hjemmelaget måtte klare seg uten både Aron Dønnum (karantene) og Jonatan Tollås Nation (lyskeskade). Laget hadde overtaket de første 45 minuttene, men manglet tempo i alt de gjorde.

Scoringen som ble annullert etter ti minutter kom på corner. Midtstopper Johan Lædre Bjørdal headet ballen i mål, men dommeren blåste for en forseelse i feltet. Det var flere tøffe dueller, og trolig ble det blåst på Samuel Adekugbe, som var altfor tøff mot Haugesund-keeper Helge Sandvik.

Avgjørelsen var grei. Det var heller ingen store protester.

Ti minutter seinere burde Vålerenga scoret på en dobbeltsjanse. Benjamin Stokke var tilrettelegger da Felix Horn Myhre først skjøt på keeper. Herolind Shala plukket opp returen, men blåste ballen over fra seks-sju meter.

- Jeg forventet ikke at den skulle komme, sa han til Eurosport i pausen.

Vålerenga gjorde to bytter til andre omgang, for å gjøre noe med det de savnet de første 45 minuttene: Fart på ballen. Magnus Lekven og Osame Sahraoui erstattet Felix Horn Myhre og Bård Finne.

Det åpnet med et enda større press enn i første omgang. Benjamin Stokke fikk en småpen sjanse på et skudd innledningsvis, men ingen scoring.

Haugesund svarte med å sette innpå den tidligere Vålerenga-profilen Christian Grindheim ti minutter ut i omgangen. Han fikk applaus og jubel fra de 200 hjemmetilskuerne.

Haugesund kom mer med utover i første del av andre omgang. Men så overtok Vålerenga igjen og presset i sluttfasen.

Og i det 82. minutt kom forløsningen. Laget rullet opp på venstrekanten. Ballen endte hos Lekven, som stusset videre til Stokke. Han dundret ballen i mål.

Haugesund yppet seg i sluttfasen, men Vålerenga klarte å beholde alle tre poengene. Det førte til jubel på Intility Arena. 200 tilskuere ga faktisk bra lyd fra seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!