<strong>KAN BYTTE NÅR HAN VIL:</strong> Robert Hedin kan sette to nye spillere inn i VM-spill når han vil - men har ett bytte mindre enn tidligere. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
KAN BYTTE NÅR HAN VIL: Robert Hedin kan sette to nye spillere inn i VM-spill når han vil - men har ett bytte mindre enn tidligere. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Ny VM-regel gir Hedin hodebry

Økt fleksibilitet - men ett bytte mindre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kveld starter VM for Robert Hedins menn. Det skjer med et noe endret bytteregelverk.

En endring som både er positiv - men også kan være negativ.

28 norske er registrert Trenerne har levert inn ei liste på 28 navn, på spillere som kan være med i VM. Dette ble gjort i desember. Rett før mesterskapet kan maksimalt 16 plukkes ut som VM-spillere.

Slik var det før også.

Men byttereglementet er endret.

I fjorårets EM kunne lagene bytte ut to spillere etter gruppespillet og ytterligere én mellom hovedrunden og semifinalespillet.

De nye spillerne ble hentet fra bruttotroppen på 28 navn.

16-timersregel Nytt av året er det at lagene kan hente inn spillere fra bruttotroppen når som helst.

Robert Hedin kan for eksempel melde inn 16 spillere til VM-dyst og etter åpningskampen mot Japan bytte ut to av dem med to fra bruttotroppen.

Men da har han brukt opp alle kortene sine. Landslagssjefene har bare to bytter, så det kan være smart å verne litt om dem.

«Nye spillere må bli meldt inn muntlig til turneringsledelsen minimum 16 timer før kamp. En skriftlig melding må leveres seinest en time før kampstart,» skriver Det internasjonale forbundet (IHF) i turneringsreglementet.

Dette gjør at Hedin må tenke på skadene før han melder inn troppen:

Alle på benken • Svensken kan for eksempel bare melde inn 14 spillere før åpningskampen, hvis han tror Frank Løke og Kjetil Strand snart blir spilleklare. Da vil de kunne gli inn i troppen når de er friske, uten at Norge har benyttet noen av de to lovlige byttene.

• Dersom Hedin melder inn 16 spillere før VM-kampen - og Strand og Løke ikke er blant dem - har han ikke flere bytter igjen, hvis de to blir klarert for spill og byttes inn. Da vil Norge være sårbare i forhold til skader på sentrale spillere.

- Det er et alternativ å bare melde inn 14-15 spillere, sier Hedin.

Som under jentenes EM i desember trenger ikke noen i 16-mannstroppen å sitte på tribunen under kampene.

Tidligere har to spillere i hver kamp sett på fra tilskuerplass, siden det bare har vært lov å melde inn 14 av 16 spillere til kamp. Nå får Hedin ytterligere to spillere å rullere på i løpet av de 60 minuttene - om han skulle ønske det.

PS! Landslagslege Thomas Torgalsen er optimistisk når det gjelder Strand og Løke. - De er i bedring og skal testes i håndballaktiviteter i dag og i morgen. Så får vi se an når de eventuelt kan komme inn i VM.

Ny VM-regel gir Hedin hodebry

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer