Ny VM-skandale. Nigeria kan nekte å spille åttedelsfinalen mot Frankrike

- Vi hadde bare penger til gruppespillet.

SLUTTSPILL I FARE: Lionel Messi og Argentina ble for sterke for Nigeria, men nå kan det se ut som om det er andre ting som står i veien for en åttedelsfinale. KickOff Nigeria melder at det kan bli spillenekt om ikke bonuspengene blir utbetalt. Foto: EPA/MOHAMED MESSARA/NTB SCANPIX
SLUTTSPILL I FARE: Lionel Messi og Argentina ble for sterke for Nigeria, men nå kan det se ut som om det er andre ting som står i veien for en åttedelsfinale. KickOff Nigeria melder at det kan bli spillenekt om ikke bonuspengene blir utbetalt. Foto: EPA/MOHAMED MESSARA/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt i VM direkte

(Dagbladet): Nigeria er rystet av bonusbråk bare dager før den viktige åttedelsfinalen mot Frankrike. Ifølge KickOff Nigeria er det usikkert om spillertroppen i det hele tatt vil gå på banen i skjebnekampen.

Nyheten kommer bare en dag etter at det ble klart at to ghanesiske spillere ble sendt hjem fra mesterskapet i kjølvannet av en annen bonuskrangel mellom forbund og spillere.

Tom buss Det nigerianske laget skulle ha trent i Campinas i natt norsk tid, men spillerne kom aldri ut av spillerhotellet for å sette seg i den ventende bussen.

Ifølge nettstedet sto bussen utenfor hotellet i over en time mens spillerne satt i et møte. Deretter ble bussen parkert igjen før beskjeden kom om at treningen var innstilt. Flere afrikanske nettsteder melder om boikottingen av treningen.

Ifølge KickOff vil spillerne, ikke helt ulikt Ghana-troppen, ha utbetalt bonusen for å ha klart seg gjennom gruppespillet.

Generalsekretær i det nigerianske fotballforbundet, Musa Amadu, skal ha reist tilbake til Nigeria i forkant av spillermøtet for å hente mer penger.

- Vi hadde bare penger til gruppespillet så han har reist hjem for å få ut mer penger til sluttspillet, sier en person ansatt i forbundet til KickOff.

Kamp i fare? Nigeria spiller som nevnt åttedelsfinale mot Frankrike på mandag, og det er her det oppstår et problem. Opplysninger tilsier nemlig at Amadu ikke er tilbake i Brasil igjen til den kampen skal starte.

Laget skal etter planen reise til Brasilia hvor kampen skal spilles i kveld brasiliansk tid, men det er visstnok slik at det ikke er sikkert at laget vil gå på dette flyet.

Nigeria blir dermed den tredje afrikanske troppen som rammes av bonus-bråk i årets VM. Fra før har allerede den kamerunske og ghanesiske troppen vært preget av uroligheter knyttet til pengeutbetalinger.

De ghaneiske spillerne fikk til slutt sin bonus fløyet inn over Atlanterhavet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer