Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm:

Ny Warholm-seier: - Han utklasser alle

Suveren på 400 meter hekk. Nå leder han løpsøvelsen i Diamond League.

SUVEREN: Karsten Warholm er en tøff nøtt for konkurrentene. Søndag vant han i Stockholm. Her fra Bislett Games tidligere denne uka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SUVEREN: Karsten Warholm er en tøff nøtt for konkurrentene. Søndag vant han i Stockholm. Her fra Bislett Games tidligere denne uka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karsten Warholm (21) tok nok en seier på 400 meter hekk under Diamond League.

Rasmus Magi fra Estland ble nummer to, tyrkiske Yasmani Copello nummer tre.

- Han utklasser alle som er her, det er en kanonsterk tid. Han gjør et toppløp igjen, og nå leder en kar fra Norge Diamond League i en løpsøvelse. Det er lenge siden, sa NRK-kommentator Jann Post da Warholm kom i mål.

Warholm ledet fra start til mål, men i kraftig motvind var han et halvt sekund unna sin nye rekord som han satte på Bislett, torsdag.

Da knuste han nemlig OL-mester Kerron Clement, i tillegg til å slå sin egen norgesrekord. Tida 48,25 var også verdens tredje beste så langt i år.

- Planen er å alltid gå hardt ut. Jeg synes det var vanskelig å restituere meg fra Oslo, sier Warholm til Diamond Leagues nettside etter seieren.

At han var sliten sa han også til SVT etter løpet.

- Det var et veldig bra løp. Jeg følte jeg var sliten etter Bislett, men tydeligvis var de andre enda mer slitne. Bislett ble en mental utladning, det var hjemmebane og folk var veldig i ekstase. Det var jeg også, men det er fint å se at jeg kan komme hit og levere i dag også, sier Warholm til kanalen.

Til høsten venter friidrett-VM i London, men der tror Warholm det blir noe annet.

- Det lover veldig bra, men det er noe annet når man kommer til mesterskap. Da er det tre runder, og det handler litt om ikke å drite seg ut også, så det må jeg prøve å ikke gjøre, sa Warholm i Oslo på torsdag.

Hele Norges coronakart