HARDT PRESSET: José Mourinhos situasjon blir verre og verre etter 1-3-tapet borte mot West Ham i dag. Foto: NTB Scanpix
HARDT PRESSET: José Mourinhos situasjon blir verre og verre etter 1-3-tapet borte mot West Ham i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Premier League: West Ham - Manchester United 3-1

Ny ydmykelse og full United-krise: Vil ha Mourinho sparket

Manchester United taper i øyeblikket like mange kamper som de vinner. 1-3-smellen mot West Ham i dag kan bety slutten for José Mourinho.

  • West Ham - Manchester United 3-1 (2-0)

I den beryktede tredjesesongen for José Mourinho ser det ut til at historien gjentar seg: Den portugisiske stjernemanagerens jobb som Manchester United-manager er virkelig i fare etter en ny stygg smell borte mot West Ham i formiddag.

I rettferdighetens navn er West Ham i ferd med å finne formen etter en marerittstart på sesongen med fire strake tap. Nå står de med sju poeng på de tre siste kampene mot røff motstand. I dag ble Manchester United - uten en skadefri Alexis Sanchez i troppen - banket på London Stadium.

- Det første målet er offside, det andre er et selvmål, og det tredje er en dommerfeil, men i neste kamp må vi få en bedre start, sa Mourinho i kjent stil til BT Sport etter kampen.

Varsellampa blyser blodrødt for Mourinho etter kveldens smell. 10 poeng på sju kamper, med stygge tap mot Brighton, West Ham og Tottenham er langt under forventet standard for en av verdens mektigste fotballklubber.

HERJET: West Ham og Marko Arnautovic banket Manchester United 3-1. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
HERJET: West Ham og Marko Arnautovic banket Manchester United 3-1. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Selv med én kamp mer spilt enn serieleder Liverpool er nå Manchester United allerede åtte poeng bak erkerivalen som de røde djevlene etter eget selvbilde skal være bedre enn.

Vil ha Mourinho sparket

En hardt presset José Mourinho lever nå livsfarlig. Kanskje slo The Hammers den siste spikeren i Mourinho-kista.

- Jeg mener dette burde være slutten for Mourinho i Manchester United. Laguttaket er latterlig, og du kan se at spillerne ikke er der for sin manager, mener ESPN-redaktør Alex Shaw.

- Jeg aner ikke hvem som bør erstatte Mourinho nå. Men det som er klart, er at dette har gått for langt. Jeg ser virkelig ikke noe poeng med å la Mourinho fortsette.

Mange Manchester United-fans drømmer om legendariske Zinedine Zidane som Mourinhos erstatter. Den franske ballmagikeren er ledig på markedet etter kjempesuksessen som Real Madrid-manager.

West Ham herjet

West Ham sjokkåpnet mot Manchester Uniteds stjernegalleri i formiddag. Rutinerte - og i manges hode - avskrevede Pablo Zabaleta kom på et godt gammelt løp da han fant Felipe Anderson med sitt presise innlegg. 1-0 til vertene signert brasilianeren og søramerikansk samarbeid.

Formsterke Andrey Yarmolenko doblet ledelsen og Manchester Uniteds mareritt like før pause. Den ukrainske stjerneangriperen dro seg innover og banken ballen via Victor Lindelöf og bak David de Gea.

- Hammer klart bedre enn Manchester United i 1. omgang. Mer energi, angriper som et lag og klart mer kreative. Stusselig å se Manchester United, skrev Lars Bohinen beskrivende og oppsummerende på Twitter.

SESONG 3 #07: Vi har snakket lite om Harry Kane denne sesongen, men nå møter Tottenham ligaens to dårligste lag. Er det på tide å hive han inn på laget? Og hva gjør vi med Benjamin Mendy? Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Innbytter Marcus Rashford reduserte etter 72 minutter for gjestene da han satte inn Luke Shaws corner fra første stolpe, men gleden og håpet om en etterlengtet snuoperasjon var kortvarig.

For bare to minutter seinere viste østerrikeren Marko Arnautovic - en av Premier Leagues beste og råeste spillere på sine gode dager - sin klasse igjen da han løp seg fri og var iskald alene med De Gea.

Manchester United klarte aldri å slå tilbake. West Ham vant dermed 3-1 til ekstase for hjemmefansen i London.