Ny Yorke- suksess

Barcelona- Manchester United 3- 3. United er halvveis i kvartfinalen. Og hovedårsaken til Mesterliga-suksessen: Dwight Yorke.

I går scoret han to da United havnet halveis inn i kvarten, og Barcelona ble sendt ut i Mesterliga-mørket uten mulighet til avansement.

Med totalt fem europeiske mål på like mange kamper, har Dwight Yorke gitt svært god avkastning på de 150 millioner kronene som United kjøpte ham for.
Men det startet dårlig for Yorke og Manchester United. For etter bare 49 sekunders spill på Nou Camp trøblet Dennis Irwin med en avklaring, og Sonny Anderson ga Barcelona drømmestarten.

Og da Barcelona fortsatte å kjøre over britene de neste tjue minuttene, var det flere som tenkte på Uniteds 4- 0-mareritt på Nou Camp i 1994.

Men det var før Yorke kom til klubben:

Etter 25 minutter utliknet han for United, og rett etter pause gjorde han forarbeidet da spissmakker Andy Cole ordnet 2- 1-ledelse.

Barcelonas storkjeftede trener, Louis Van Gaal, sa skråsikkert før kampen at United er ute av stand til å vinne Mesterligaen denne sesongen. De ordene bør han spise med kniv og gaffel.
Vinner Manchester sin siste kamp mot Bayern München på Old Trafford, er de i kvartfinalen. Sannsynligvis holder det med uavgjort.

  • Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg var ubenyttede reserver for United.