Nyan fra narkose til Start

Ousman Nyan var på vei Panathinaikos da han skadet seg på trening for Strømsgodset. Legene fryktet et langt skadeavbrekk. Nå kan 24-åringen være på vei til Start - gratis.

Da Nyan i forrige uke våknet opp fra narkose etter et inngrep i kneet ble han møtt av måpende leger. Verken korsbåndet eller leddbåndet i kneet hadde røket. Nyans diagnose var feil.

- Jeg holdt på å svime av med en gang jeg våknet fra narkosen. Større gladnyhet kunne jeg ikke fått. Forhåpentligvis er jeg tilbake på banen i løpet av seks uker, og ikke seks måneder, sier Nyan til Fedrelandsvennen.

Stort talent

Ousman Nyan har lenge vært en av Tippeligaens største midtbanetalenter. Etter fjorårets nedrykk til 1. divisjon kastet flere utenlandske klubber seg over den kontraktsløse Godset-spilleren. Det endte med prøvespill og kontraktstilbud fra Erik Myklands klubb Panathinaikos. Nyan reiste hjem til Norge for å forberede Hellas-oppholdet da han skadet seg på trening med Strømsgodset døgnet før returen til den greske klubben.

Uheldige Nyan mistet proffkontrakten og legene fryktet et halvt års skadeavbrekk for 24 åringen.

- Situasjonen var tragisk og selvfølgelig bitter, men nå er jeg bare glad over å kunne begynne treningen igjen. Og siden de fleste overgangsfristene i utlandet har løpt ut, er det mye som taler for at jeg fortsetter i Norge, sier Ousman Nyan.

Start interessse

Nå er Nyan på klubbjakt. 1. divisjonsspill med Strømsgodset frister ikke - nå kan Nyan havne hos trener Jan Halvor Halvorsen i Start.

- Jan Halvor ringte meg flere ganger, og viste mye omtanke etter at jeg hadde fått de første og mest alvorlige diagnosene. Det satte jeg enormt stor pris på. Nå fredag ringte han meg på nytt for å invitere meg til Kristiansand, og den invitasjonen takker jeg ja til, sier Ousman Nyan.

Og på spørsmål fra Fædrelandsvennen om han bli Start-spiller sier 24-åringen:

- Det skal du ikke se bort fra. Jeg skal ringe Jan Halvor i løpet av et par dager.

TIL START: Strømsgodset-spilleren Ousman Nyan kan være på vei til Start.