Nyans kunstverk avgjorde «sekspoengs-krigen»

Marerittet fortsetter for Sandefjord.

(Dagbladet.no): Sandefjord - Strømsgodset 0-1

- Dette kan bli krig og det er å regne som en «sekspoengs-kamp», sa alltid friske Dag Eilev Fagermo før kampstart i kveld.

Og det var lett å være enig med Godset-treneren.

Med cup-exit mot Tønsberg og en skrekkelig siste Tippeliga-måned skrek et Sandefjord med fattige 8 poeng etter en trepoenger på Storstadion i kveld. Et skadeskutt Godset med flere sentrale spillere ute med karantene behøvde også en seier for å nærmer seg ferien med behagelig avstand til bunnlagene.

Og da trener Fagermo etterlyste det som mest vartet Strømsgodset opp med tidvis festfotball.

- Årsbeste!

- Vi kan ikke spille noe bedre enn det vi gjør den første timen. Den første timen var definitivt årsbeste, sa en strålende fornøyd Dag Eilev Fagermo til TV2 etter kampslutt.

Men Godset-sjefen fant allikevel småting å sette fingeren på.

MATCHVINNER: Ousman Nyan avgjorde kampen for Godset i Sandefjord med en perle av et mål. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Ousman Nyan avgjorde kampen for Godset i Sandefjord med en perle av et mål. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi sløser altfor mye med sjansene våre, og det er unødvendig at det blir spenning mot slutten, forklarte Fagermo.

Frisk åpning 

Men det var hjemmelaget i sine vante blåtrøyer som åpnet best i duskregnet på Storstadion.

Spissparet Adriano/Tegström var aktive og kombinerte flott på topp flere ganger. Nærmest kom svensken da hans avslutning fra kloss hold ble reddet av Godset-keeper Espen Johnsen på flotteste benparade-vis. 

- Tegström scorer vanligvis på ni av ti sånne sjanser, sa en oppgitt Thodesen etter kampen i følge Sandefjords Blad.

Finnen Kari Arkivuo burde også tvunget Espen Johnsen til å ta fram landslagsklasse midtveis i omgangen. Erik Mjelde sendte i vei en cross-pasning i beste Beckham-klasse fra høyresida - Arkivuo la ned ballen flott, men halvvolleyen fra finnen gikk høyt over mål.

Stor George

Etter en frisk åpning fra hjemmelaget tok Godset mer over, anført av den strålende hjemvendte sønn Christer George.

Gang på gang satte han hjemmeforsvaret på prøve med dribleraid, sterkt duellspill og susende avslutninger. Litt for ofte ble det allikevel mest «nesten» for de ,for kvelden, hvitkledde krigerne fra Drammen. Bortelaget rullet opp flere mønsterangrep og kontringer, men den siste avgjørende gjennombruddspaningen var ofte for upresis.

Nærmest for bortelaget i første omgang kom Einar Kalsæg da han på et Stian Ohr-innlegg avsluttet like til side for mål fra tolv meter.

Kunstverk av Nyan

Godset fortsatte i det samme sporet etter sidebytte og etter en knapp time kom avgjørelsen på Storstadion.

Ousman Nyan avanserte inn på Sandefjords halvdel og så med sitt hovemesterblikk at keeper Bugge Pettersen sto langt ute. Med en følsom «chipp» i lengste kryss sendte han bortelaget fortjent opp i ledelsen.

- Det er slike scoringer publikum kommer for å se. Vakkert, smilte Nyans sjef Fagermo til kameraene etter at lysene var slukket på Storstadion.


Vitamininnsprøytning med Nornes
 

 Fart i hjemmelaget ble det først da veteranen Jan Frode Nornes ble kastet utpå av Sandefjord-trener Tor Thodesen. Godset så ut til å ha det hele i sin hule hånd, men med en mer direkte angrepsfotball satte hjemmelaget Godset under press.

Både innbytter Olav Tuelo Johannesen og nevnte Nornes fikk store muligheter til å utlikne, men Espen Johnsen viste med flere klasse-redninger hva som en gang gjorde sørlendingen til Norges landslagskeeper.

- Det skulle vært unødvendig, men Espen ble matchvinner i dag, medga Godset-sjef Fagermo etter kampen.

Bare halvveis

Mot slutten av kampen var Godset nærmere 2-0 enn hva Sandefjord var utlikning. Dermed vant drammenserne fortjent den varslede «sekspoengs-krigen» på Storstadion.

Fagermo forklarte seieren slik: - Vi vinner fordi spillerne vet hva de skal gjøre, og fordi de villige til å gjøre det.

Men tross tre poeng var Fagermo langt fra å ta av.

- Vi må ta 30 poeng for å overleve i Tippeligaen og vi er på vei mot det. Men vi er bare halvveis til 30 og det er masse arbeid igjen å gjøre.

Fredrikstad neste

For Tor Thodesens Sandefjord ser det mørkere ut. Første mulighet for å starte klatringa på tabellen er førstkommende onsdag.

Da kommer formsterke Fredrikstad til Sandefjord på poengtokt. Tor Thodesen synes det var mye bra å bygge på fram mot den kampen.

- Vi er litt uheldige i dag, men av de tre kampene vi har spilt denne uken er dette den definitivt beste. Men vi trenger snart en scoring. Sånn vi spilte i dag er det håp om at vi igjen kan vinne kamper, avsluttet Thodesen.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen?

<B>GODT FORNØYD:</B> Godset-sjef Dag Eilev Fagermo maner sine gutter til kamp etter Nyans praktmål.
<B>BB:</B> Så lenge kreftene holdt var Christer George banens beste spiller i Sandefjord.