- Nydelig måte å bli vekket på for en med flyskrekk

Ailo Gaup i flydrama på Kapp Verde.

Motorsykkelakrobaten Ailo Gaup ble brått vekket på flyet på vei til Fortaleza i Brasil av at de plutselig skulle lande.

- Vi har plutselig landet på en øde øy utenfor Dakar. Vet ikke hva som skjer, men jeg tror det er en slags nødlanding. Fikk ingen beskjed om det, og flyet svingte skarpt rett over vannflata. Så først ikke at det var en rullebane her, ikke før vi landet, sa Gaup i en SMS til manager Jan Kvalheim.

Ailo Gaup er på vei til Brasil og et stevne som skal markere avslutningen på sesongen i Fortaleza. Gaup ble for 14 dager siden verdensmester i FMX.

Gaup og flere andre utøvere dro fra Milano tidlig torsdag morgen og skulle ha landet i Fortaleza ved 17.00-tiden med Air Italy-maskinen.

- De ga ingen info om flyturen. Jeg har spurt, men de ba Arild Brun Kjeldaas som satt ved siden av om å ta av ørepropper og solbriller og følge med. Jeg ble vekket av at flyvertinnen pirket meg på ryggen og ba meg åpne vindusskjermen.

- Det var flere timer igjen til vi skulle lande. Vi svingte brått og landet på en liten flyplass på en liten øy rett utenfor Dakar. Tror vi er på en Kappverde-øy. Flyvertinnene var stresset, og jeg syntes svingene var unødvendig krappe.

- Nydelig måte å bli vekket på, for en som har flyskrekk. Jeg får ikke bruke telefonen her, så derfor sender jeg SMS, skriver Gaup.

Fra mobiltelefonen...?

FLYSKREKK?: Man skulle ikke tro at Ailo Gaup var redd for så mye, men mannen sier han har flyskrekk. I dag ble han vekket på flyet til Fortaleza i Brasil av at flyet måtte nødlande. Foto: SCANPIX
FLYSKREKK?: Man skulle ikke tro at Ailo Gaup var redd for så mye, men mannen sier han har flyskrekk. I dag ble han vekket på flyet til Fortaleza i Brasil av at flyet måtte nødlande. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

- Nydelig måte å bli vekket på for en med flyskrekk