Nye Åråsen: kr 800 mill.

ÅRÅSEN (Dagbladet): Tippeliga-klubbene er i gang med å planlegge stadionutbygging for cirka to milliarder kroner. På Åråsen foregår den største utbyggingen. Totalt vil anlegget koste 800 millioner kroner. Dette er inkludert flere næringsbygg og en stor studentpark.

- Vi har passert 800 millioner kroner i totale kostnader, men selve stadion koster 240 millioner kroner, sier utbyggingsansvarlig Einar Krokan til Dagbladet.

De resterende 560 millionene finansieres av privatfirmaer, som har kjøpt tomteareal av Lillestrøm Sportsklubb.

Balkonger

- Det er på denne måten vi har råd til å bygge ut så mye selv, sier Krokan.

LSK gjør en helrenovering av Åråsen og 12000 sitteplasser er det endelige målet. Første skritt på veien er allerede på plass: Et næringsbygg på 6500 kvm. som inneholder bilforretning, legesenter og restaurant. Tribunen ble åpnet til seriestarten i årets sesong.

I nord skal et bygg på 8500 kvm under bygging. Det skal inneholde 96 leiligheter og en dagligvareforretning.

Byggingen er allerede i gang. Det finurlige er at det er flere leiligheter med balkonger rettet mot banen. Med andre ord et perfekt sted for en innbarka Kanari-fan.

Byggingen av tribune sør starter 15. november. Her vil det komme et bygg på 2000 kvm. som skal administreres av fylkeskommunen. Det er blant annet planlagt en barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk.

Også den gamle hovedtribunen er planlagt renovert, og alt sammen skal etter planen stå ferdig til seriestarten i 2002.

Dyrt flomlys

Ingen utbygnning uten problemer. Det største problemet på Åråsen er at militæret har en flyplass på Kjeller. På grunn av den flyplassen får ikke klubben lov å sette opp flomlys. Derfor måtte blant annet høstens europacupkamp mot spanske Alaves spilles på Marienlyst i Drammen.

- Flomlys kommer, men det blir ikke i høst. Skal vi bygge flomlys, må vi installere heisbare master og det koster 10 millioner kroner. Vi kommer til å støpe fundamentet, men vil avvente mastene , sier Einar Krokan.

På den gamle treningsbanen til LSK vil det bli bygd en studentby med 100 boliger. Det vil også komme en helt ny Volvo-forretning på den gamle «klinehaugen» i sør. Her er det mange forelskede par som har sittet opp gjennom årene på Lillestrøm.