ARRESTERT: Ivan Leko, trener i Club Brügge, ble arrestert etter politirazzia i Belgia, men har blitt løslatt. Foto: NTB scanpix
ARRESTERT: Ivan Leko, trener i Club Brügge, ble arrestert etter politirazzia i Belgia, men har blitt løslatt. Foto: NTB scanpixVis mer

Kampfiksingsskandale i Belgia

Nye arrestasjoner i belgisk kampfiksingssak

Belgisk politi skal natt til fredag ha blitt arrestert i forbindelse med kampfiksingsskandalen som er under opprulling i landet.

Det er det nasjonale belgiske nyhetsbyrået Belga som melder om pågripelsene fredag.

Onsdag ble det gjennomført 57 politirazziaer i flere land som følge av kampfiksingsmistankene i belgisk fotball. 44 av razziaene fant sted i Belgia, og også i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia ble det gjennomført aksjoner.

I Belgia slo politiet til mot flere av landets største fotballklubber. Blant de pågrepne personene er tidligere Anderlecht-styreleder Herman Van Holsbeeck, nåværende Brugge-trener Ivan Leko og fotballdommerne Bart Vertenten og Sebastien Delferiere, ifølge avisen Le Soir.

Leko er senere løslatt, og torsdag fikk han støtte av ledelsen i den belgiske storklubben.

- Klubben ser ingen grunn til at den skal avslutte tillitsforholdet med Ivan Leko, verken som menneske eller trener, opplyste Brugge i en uttalelse.

Den omfattende kampfiksingssaken vokser og nå meldes det at kampene på det nest øverste nivået i Belgia stoppes i helgen. Avisen skriver at det er snakk om at den omfattende kampfiksingsaken skal dreie seg om forrige sesongs nedrykksstrid i belgisk fotball.

Også den kjente fotballagenten og tidligere sportssjef i Charleroi, Mogi Bayat, skal ha blitt arrestert i razziaene.

Påtalemyndigheten har tidligere opplyst at listen over mistenkte i tillegg omfatter styremedlemmer i klubber, dommere, en tidligere advokat, et regnskapsfirma, gullsmedforretninger, trenere, journalister og mulige samarbeidspartnere.