SKAL REFLEKTERE: Sam Allardyce fikk sparken etter bare 67 dager som sjef for Englands fotballandslag. Selv om han beklaget til FA, fikk han ikke beholde jobben. Nå reiser «Big Sam» utenlands for å reflektere. Video: NTB / Reuters Vis mer

Korrupsjon Premier League

Nye avsløringer ryster fotball-England: - Åtte managere har tatt imot bestikkelser

Det hevder The Telegraph.

(Dagbladet): Sam Allardyce fikk bare styre det engelske landslaget i drøye to måneder.

Tirsdag kveld bekreftet Det engelske fotballforbundet (FA) at 61-åringen har forlatt stillingen. I prinsippet fikk Allardyce sparken til tross for at han selv sa opp jobben etter mandagens avsløringer i The Telegraph.

Avisa offentliggjorde opptak som viser at Allardyce forhandlet fram en avtale verdt over fire millioner kroner mot at han gir råd til et Asia-basert selskap om hvordan man omgår overgangsreglene i engelsk fotball.

«Alt foregår under bordet»

Tirsdag kveld kom The Telegraph med nye avsløringer. Avisa har brukt skjult kamera for å få agenter ut på glattisen.

Tre fotballagenter skal ha blitt filmet mens de diskuterte korrupsjon og bruken av ulovlige utbetalinger i internasjonal fotball.

I opptakene forteller agentene at de har betalt managere penger direkte for å få gjennom overganger. «Alt» skjer under bordet i fotball, uttaler en agent til avisa, som hevder de kan bevise at åtte Premier League-managere skal ha mottatt bestikkelser i forbindelse med en overgang.

De åtte navnene er ikke offentliggjort i saken.

Fikk lønn

- Det er én ting jeg alltid har kunnet stole på, og det er grådigheten til managerne, sier sier den ulisensierte italienske agenten Guiuseppe Pagliara – som i 2005 ble utestengt fra all fotball i fem år på grunn av kampfiksing.

Agenten Dax Price hevder overfor avisa at en manager ga en ny spiller mer lønn mot at manageren selv fikk en bit av kaka

- Det er nesten som om korrupsjonen stirrer deg i ansiktet, sier agenten ifølge Telegraph.