Korrupsjon Premier League

Nye avsløringer ryster fotball-England: - Åtte managere har tatt imot bestikkelser

Det hevder The Telegraph.

SKAL REFLEKTERE: Sam Allardyce fikk sparken etter bare 67 dager som sjef for Englands fotballandslag. Selv om han beklaget til FA, fikk han ikke beholde jobben. Nå reiser «Big Sam» utenlands for å reflektere. Video: NTB / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sam Allardyce fikk bare styre det engelske landslaget i drøye to måneder.Tirsdag kveld bekreftet Det engelske fotballforbundet (FA) at 61-åringen har forlatt stillingen. I prinsippet fikk Allardyce sparken til tross for at han selv sa opp jobben etter mandagens avsløringer i The Telegraph.Avisa offentliggjorde opptak som viser at Allardyce forhandlet fram en avtale verdt over fire millioner kroner mot at han gir råd til et Asia-basert selskap om hvordan man omgår overgangsreglene i engelsk fotball.

«Alt foregår under bordet»

Tirsdag kveld kom The Telegraph med nye avsløringer. Avisa har brukt skjult kamera for å få agenter ut på glattisen.Tre fotballagenter skal ha blitt filmet mens de diskuterte korrupsjon og bruken av ulovlige utbetalinger i internasjonal fotball. I opptakene forteller agentene at de har betalt managere penger direkte for å få gjennom overganger. «Alt» skjer under bordet i fotball, uttaler en agent til avisa, som hevder de kan bevise at åtte Premier League-managere skal ha mottatt bestikkelser i forbindelse med en overgang.

De åtte navnene er ikke offentliggjort i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer