Lahti-VM 2017

Nye beskyldninger: Hvorfor ødelegge mer for Marit Bjørgen?

Problemet har vært at vi selv har snakket ned skisporten. 

BEST AV DE RENE: Marit Bjørgen ble norsk VM-dronning med sine fire gull. Så er det kanskje på tide å stoppe den urettferdige kritikken mot henne og andre løpere som bruker astmamedisin. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BEST AV DE RENE: Marit Bjørgen ble norsk VM-dronning med sine fire gull. Så er det kanskje på tide å stoppe den urettferdige kritikken mot henne og andre løpere som bruker astmamedisin. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED 7 gull, 6 sølv og 5 bronse ble Norge beste nasjon i ski-VM. Det får så være. Medaljetelling er en ganske meningsløs øvelse. Det er moro der og da med norske seire, men ikke mer enn at tett konkurranse med flest mulig andre vinternasjoner er enda artigere.

Akkurat det er av og til vanskelig å få til i de ganske små nordiske grenene, selv om vi de siste sesongene for ofte har overdrevet de negative konsekvensene av den norske dominansen. Om faren for at alle triumfene våre i skisport gjør de andre uinteressert.

Rekordtallene fra langrenn i svensk TV i vinter forteller en annen historie. For nå er det desidert største problemet at vi nordmenn selv prater ned vår egen skisport.

I MER enn et halvt år har hjemlige kritikere sammenhengende angrepet det norske skimiljøet for å ha dårlige etiske verdier og for å tøye det medisinske regelverket for å oppnå bedre resultater.

Flere kommentatorer har tatt finske, svenske og polske provokatørers parti. For eksempel Aftenposten som lenge før TV2s nyhet om norsk medisinering av friske utøvere var sjekket ut som feilaktig, slo fast at «det er på tide å innrømme at Kowalczyk hadde rett».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer