IKKE SÅ VONDT LIKEVEL?: Charlie Morgan (17) nektet å gi fra seg ballen og la seg heller oppå den, i et forsøk på å hale ut tiden i Swanseas semifinaleretur mot Chelsea. Eden Hazard mistet til slutt tålmodigheten og sparket ballen vekk fra under kroppen på 17-åringen. Det resulterte i utvisning for voldelig oppførsel, men nye TV-bilder kan gi belgieren støtte i forklaringen om at han ikke rørte Morgan. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
IKKE SÅ VONDT LIKEVEL?: Charlie Morgan (17) nektet å gi fra seg ballen og la seg heller oppå den, i et forsøk på å hale ut tiden i Swanseas semifinaleretur mot Chelsea. Eden Hazard mistet til slutt tålmodigheten og sparket ballen vekk fra under kroppen på 17-åringen. Det resulterte i utvisning for voldelig oppførsel, men nye TV-bilder kan gi belgieren støtte i forklaringen om at han ikke rørte Morgan. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Nye bilder avslører at Hazard ikke traff ballgutten

Nå uttaler 17-åringen seg til sine 100 000 følgere.

(Dagbladet): - Jeg tror jeg traff ballen og ikke gutten, uttalte Eden Hazard etter å ha blitt utvist for første gang i karrieren.

Dommer Chris Foy mente Chelsea-stjernen sparket til ballgutten Charlie Morgan (17) da sistnevnte la kroppen over ballen i et forsøk på å drøye tid.

Men nå kan det ha dukket opp videobilder som gir Hazard medhold.

Spilte skadet?
The Guardian skriver at dommen fra FA lar vente på seg fordi de vurderer de nye TV-bildene, der minst én vinkel tyder på at Hazard bare traff ballen, og ikke var borti gutten (se video her).

17-åringen ynket seg inntil reklameskiltet etter hendelsen og holdt seg til ribbeina, mens han gjorde en oppgitt gest mot Chelsea-spilleren. Også da han ble eskortert av banen pustet han tungt, tilsynelatende i smerter.

- Han kunne sikkert gått skuespillerskolen. Det var ikke måte på hvor vondt han fikk av en liten tupp, sa VIF-kaptein Kristofer Hæstad i går.

Tidligere Chelsea-spiller Pat Nevin har vært inne på det samme:

- Han må ha lært det av å se på fotballspillere, sånn som han rullet rundt og spilte mer skadet enn han var, sier han.

Fem kampers utestengelse har vært nevnt i en rekke britiske medier, men dersom FA konkluderer med at Hazard traff ball og ikke ballgutt, stiller saken seg fort annerledes.

Rikmannssønn
The Guardian hevder Chelsea ikke kommer til å anke på tre kampers utestengelse, som man automatisk får etter et direkte rødt kort. Men om straffen skulle utvides til fem kamper, vil Chelsea trolig motsette seg det.

Swansea vil på sin side ikke bli straffet av FA for ballguttens oppførsel. Klubben nekter for at de instruerer ballguttene til å hale ut tid dersom laget leder.

Charlie Morgan er sønn av Swansea-direktør Martin Morgan, som ifølge Daily Mail er på 32. plass på lista over de 100 rikeste personene i Wales, blant annet foran Ryan Giggs.

På sin etter hvert så berømte Twitter-konto har 17-åringen tvitret flere ganger om egen velstand, om dyr sjampanje han har drukket og om reiser til Dubai og Las Vegas.

I natt kom et livstegn til de nå rundt 100 000 følgerne.

- Sinnssyke 24 timer. Snakket med Hazard og jeg vil ikke forfølge saken. Dere hører fra meg.

Sympatien han får i England er på stadig synkende kurs.

- Våre ballgutter er mellom ti og 12 år. Jeg så at Morgan var mye eldre. En stor gutt, ikke sant? sa Fulham-manager Martin Jol på en pressekonferanse i går.

AVVENTER DOMMEN FRA FA: Fem kampers karantene har vært nevnt som en sannsynlig straff for Hazard, men denne kan nå bli redusert. Foto:  REUTERS/Rebecca Naden
AVVENTER DOMMEN FRA FA: Fem kampers karantene har vært nevnt som en sannsynlig straff for Hazard, men denne kan nå bli redusert. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer