Nye bilder: - Verre

En badende og topptrent Erling Braut Haaland ble brettet ut i engelske og spanske aviser denne uka. En ledende Manchester City-reporter mener det er verre å få til et privatliv i Madrid og Barcelona enn i Manchester.

NY MANN I BYEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
NY MANN I BYEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Interessen for Erling Braut Haaland (22) er enorm i England. To mål og en målgivende pasning er en god start i Premier League. Søndag venter Newcastle på St. James' Park.

Haaland forsøker sakte, men sikkert å tilpasse seg livet i Manchester. Den nye nordmannen i byen er et blikkfang med sine 195 centimeter og blonde hår.

- Den generelle oppfatningen av starten hans, er at den har vært veldig positiv, sier Simon Bajkowski, sjefskribent i lokalavisa Manchester Evening News.

- Alle var nysgjerrige på om han kunne passe inn i dette City-laget. Om han kunne score. Og om han kunne være med i det oppbyggende spillet som Guardiola krever. Det har han vist at han kan.

DAILY MIRROR: Erling Braut Haaland prydet baksida av avisa tirsdag.
DAILY MIRROR: Erling Braut Haaland prydet baksida av avisa tirsdag. Vis mer

Etter 4-0-seieren over Bournemouth sist lørdag, dukket det plutselig opp bilder av Haaland fra Marbella. Han skjøt fram brystkassa i bølgene, og var åpenbart gitt fri av manager Pep Guardiola.

- Han liker å gi spillerne en del fri. Da kan de gjøre som de vil, så det vil ikke overraske meg om han dro dit. Og det er helt greit. Flere av spillerne liker å ta korte turer når de får fri, forteller Bajkowski.

Bildene av en muskuløs Haaland dukket opp i engelske og spanske aviser. Også da han var på handletur for noen uker siden, ble det offentlig oppmerksomhet.

Dette er ikke vanlig kost for norske fotballspillere. Men Bajkowski mener spillerne stort sett får gå i fred i Manchester. Det er verre i Spania og byer som Madrid og Barcelona, mener han.

SJEFSKRIBENT: Simon Bajkowski i lokalavisa Manchester Evening News. Foto: Tore Ulrik Bratland
SJEFSKRIBENT: Simon Bajkowski i lokalavisa Manchester Evening News. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Slike bilder danner et inntrykk av hvem spilleren er og hva han gjør. Det er mye interesse for Erling - hvor han kommer til å slå seg ned i Manchester og hobbyer. Det er alltid interesse for spillernes liv. Men det er mindre i Manchester enn i Madrid og Barcelona, mener Bajkowski.

- Det er flere rene sportsaviser i Spania. Det er kanskje litt av grunnen. Mange av de spanske spillerne som har kommet til Manchester de siste ti åra, har satt pris på at de har kunnet ha et privatliv. Det er lettere å få til det her enn i Spania, og spesielt i Manchester.

GOD START: Erling Braut Haaland har to mål og en målgivende pasning på to kamper i Premier League. Her fra oppgjøret mot Bournemouth sist lørdag. Foto: NTB
GOD START: Erling Braut Haaland har to mål og en målgivende pasning på to kamper i Premier League. Her fra oppgjøret mot Bournemouth sist lørdag. Foto: NTB Vis mer

Han påpeker:

- I Spania følger TV-kameraer hver bevegelse. Pep Guardiola har vært her i sju år. I Barcelona og München fikk han større oppmerksomhet enn han likte.

Bajkowski forteller at flere av City-spillerne bor i sentrum. Men også Cheshire er et kjent område for fotballspillere.

Framover blir det neppe tid til så mange Marbella-turer. City vil spille to kamper i uka, men så kommer VM-pausen i november og desember. Spillere som ikke skal delta i mesterskapet, får 10-14 dager fri av klubbene, før de begynner å trene igjen.

EN HIT? Erling Braut Haaland er på alles lepper i den blå delen av Manchester. Det er også denne nye sangen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Manchester City beskytter Haaland og få intervjuer har kommet ut. Men til Four Four Two gir han tydelig uttrykk for at han trives.

- Pep trengte ikke å selge klubben til meg, det er helt sikkert. Han trengte ikke å selge inn noe, forteller han.

- Han er en spesiell trener, og det var viktig for meg. Vi vet alle hva han har gjort for klubbene sine, men også for spillerne og spillere generelt. Det er noe jeg ønsker å være en del av. Jeg tror vi kan ha mye moro sammen, sier han.

Avspark på St. James’ Park: Klokka 17.30 søndag.

Premier League

Manchester C.22006-06
Arsenal22006-26
Brentford21106-24
Tottenham21106-34
Newcastle21102-04
Leeds21104-34
Chelsea21103-24
Brighton21102-14
Aston Villa21012-33
Nottingham Forest21011-23
Bournemouth21012-43
Liverpool20203-32
Fulham20202-22
Wolverhampton20111-21
Leicester20114-61
Crystal Palace20111-31
Southampton20113-61
Everton20021-30
West Ham20020-30
Manchester U.20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer