Nye bilder viser blod og kulehull fra Pistorius' hjem

Kan støtte hans forklaring.

NYE BILDER: Nye bilder fra åstedet kan være med på å støtte opp om Pistorius' forklaring. Foto: AP Photo / Themba Hadebe / NTB scanpix
NYE BILDER: Nye bilder fra åstedet kan være med på å støtte opp om Pistorius' forklaring. Foto: AP Photo / Themba Hadebe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Blodflekker på baderommet, kulehull i døren og en valentinspresang fra avdøde Reeva Steenkamp til paralympicsdeltager Oscar Pistorius.

Kan støtte Pistourius Fredag morgen ble de lekkede bildene fra åstedet, der Pistorius skjøt sin kjæreste på Valentinsdagen tidligere i år, publisert på Sky News for første gang.

Bildene kaster nytt lys i saken, blant annet fordi bildene viser to kulehull som vitner om at det er skutt fra en lav posisjon - noe som understøtte friidrettsutøverens forklaring om at han ikke hadde på seg protesene. Ifølge Sky News er det sannsynlig at forsvaret kommer til å argumentere med at dette bygger opp om Pistorius' forklaring, fordi det tyder på at han trodde det var en inntrenger.

Også det faktum at bildene viser en valentinsgave, vil kunne støtte opp under hans forklaring. Pistorius har hele tiden hevdet å ha vært dypt forelsket i Steenkamp, og at det var et uhell at han skjøt henne.

Advokatene raser Hans advokater er likevel ikke fornøyd med lekkasjen, spesielt ettersom de ikke fikk tak i bildene før de ble offentliggjort.

- Vi har bedt politiet ved minst fire tilfeller om å se bildene, men nå fikk verden se dem før oss, raser en av Pistorius' forsvarsadvokater ifølge Eyewitness News, gjengitt av Expressen.

Politiet hevder imidlertid at bildene ikke stammer fra deres samling.

- Vi har ingen anelse om hvor bildene kommer fra. Det er ikke våre bilder. Men vi kommer ikke til å la oss distrahere av slike saker på siden. Vi er fokuserte på utredningen, sier politiets talsperson Phuti Setati ifølge Eyewitness News.

Lekkasje? Politiet har måttet tåle mye kritikk i Pistorius-saken. De nye bildene viser blant annet fotavtrykk i blodet, og tidligere politikommisjonær Hilton Botha, som ble tatt av saken før han ga seg i politiet litt senere, har innrømmet at han gikk rundt på åstedet uten beskyttelse på føttene.

Han tror lekkasjen stammer fra en politimann som ønsker å tjene ekstra penger. Tidligere har også en politibetjent blitt anklaget for å ha stjålet en klokke fra Pistorius' hjem.

- Jeg tror at en politimann tok bildene, og solgte dem for å tjene penger. Bildene kan bare ha kommet fra politiet, sier han.

Oscar Pistorius må møte i retten igjen 4. juni. På tross av den pågående rettssaken, har han fått lov til å konkurrere. Han har likevel uttalt at han vil stå over hele sesongen.