«Nye Brann» kriget seg til ett poeng

Tromsø nærmest seieren på Alfheim.

(Dagbladet.no): Tromsø - Brann 0-0

I fjor tapte Brann seks kamper - alle på bortebane. I årets sesong har den regjerende seriemesteren fått stryk i Ålesund og blitt utspilt på Nadderud.

Dagens kamp må sies å ha vært et stort skritt i riktig retning.

- Vi holder nullen og det er framgang. Vi spiller uavgjort på kunstgress, det er framgang. Vi ville jo gjerne vinne, men vi gjorde en godkjent kamp, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV2 etter kampen.

Til tross for tidvis stor Tromø-dominans forsvarte et kompakt Brann-lag med Thorstein Helstad på benken seg til ett poeng på Alfheim.

Jevnt og tett

Det var tett, tøft og jevnt i første omgang på Alfheim.

Hjemmelaget åpnet best i kveldssola og innenfor brøytekantene, anført av en tydelig spillesugen Morten Moldskred. Midtveis i omgangen kom hurtigtoget seg til kampens første målsjanse.

LØSKRUTT: Sigurd Rushfeldt hadde tre feite muligheter til å senke Brann, men maktet aldri å overliste Håkon Opdal. Foto: Rune S. Bertinussen/Scanpix
LØSKRUTT: Sigurd Rushfeldt hadde tre feite muligheter til å senke Brann, men maktet aldri å overliste Håkon Opdal. Foto: Rune S. Bertinussen/Scanpix Vis mer

Høyrekant Cato Guntveit rotet bort ballen og Moldskred satte fart. Fra kanten av 16-meteren forsøkte han å bøye ballen bort i lengste kryss, men avslutningen gikk to meter til side for mål.

Brann-toppscorer Thorstein Helstad skal visstnok ikke være overvettes begeistret for kunstgress, og trener Mons Ivar Mjelde valgte å vrake spissen i Tromsø.

Det ga det nykonstellerte spissparet Winters og Demba-Nyrèn muligheten til å vise seg fram.

Spesielt gambieren grep muligheten og kunne stanget den regjerende seriemesteren i ledelsen to ganger i første omgang.

• 20.minutt: Demba-Nyrèn avslutter en strålende Brann-kontring. Spissen klemmer til fra skrått hold, men Ramovic står støtt og slår ballen ut.

• 24.minutt: Klikk-klakk-spill på kanten mellom Guntveit og Dahl og innlegget fra sistnevnte er sendt fra oven. Fra kort hold setter Demba-Nyrèn hodet på ballen, men klarer ikke å styre avslutningen mellom stengene.

Sigurd Rushfeldt burde sendt Tromsø foran etter halvtimen da ingen fulgte veteranspissen inn i bakrommet. Rushfeldt så overrasket ut over å få ballen og den svake headingen gikk langt til side for mål.

Helstad inn

«Nye Brann» kriget seg til ett poeng

Mons Ivar Mjelde plukket av Winters og kastet inn Helstad fra start av i andre omgang.

Uten at det hjalp Brann nærmere scoring.

Brann lå kompakt i forsvar, men skapte ikke en eneste målsjanse i løpet av kampens førtifem siste minutter.

På motsatt side var det derimot ikke sjansene det skortet på, men presisjonen i avslutningene.

Sigurd Rushfeldt fikk to nye gigantmuligheter i løpet av omgangens første ti minutter.

Spill mot ett mål

• 57. min: Moldskred snapper ballen, løper i fra Bjarnason og spiller til veteranspissen. Rushfeldt vender flott bort Karadas, men Bjarnason får gjort opp for sin egen feil med en blokkering som sender ballen til corner.

• 59.min: Rushfeldt rager høyest i feltet og stanger ballen på mål, men Opdal får fistet avslutningen ut til corner.

- Det er bare å løfte hendene i været og beklage. Jeg er veldig misfornøyd og i dag burde jeg scoret. Av og til vil det seg ikke, sier Rushfeldt selv etter kampen.

Det var stort sett spill mot ett mål, men verken Moldskred, Rushfeldt, Knarvik eller Koppinen maktet å overliste en mesterlig god Håkon Opdal.

- Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd når vi ikke vinner en kamp som vi dominerer så kraftig, men gjennomføringen av kampen står til seks av seks. Jeg er imopnert over guttene, sier Tromsø-sjef Steinar Nilsen etter kampen.

Tromsø hadde nok etter spill og sjanser fortjent tre poeng, mens et kompakt Brann som har slitt på bortebane nok er greit fornøyd med det ene de reiser fra Alfheim med.

- Vi har jo slitt veldig her i flere år, så i dag synes jeg vi reiste oss. Vi begynner å ligne på oss selv slik vi var i fjor, sier Thorstein  Helstad.

Sett karakter på spillerne!

<B>IKKE MÅLSKRED:</B> Morten Moldskred var frisk på Alfheim, men kom aldri nærmere enn dette skuddforsøket som endte en meter til side for mål.
<B>MIDTBANEDUELL:</B> De gamle Leeds-kompisene Eirik Bakke og Tommy Knarvik hadde mange tøffe dueller på kunstgresset i Tromsø.