SNUDDE KAMPEN: Diego Guastavino og Olafur Bjarnason jubler for utligningen mot Sandefjord. Det var en helt annen holdning og vinnervilje i Brann i kveld, sammenliknet med hva som var tilfelle i Stavanger forrige runde. Foto: Digitalsport
SNUDDE KAMPEN: Diego Guastavino og Olafur Bjarnason jubler for utligningen mot Sandefjord. Det var en helt annen holdning og vinnervilje i Brann i kveld, sammenliknet med hva som var tilfelle i Stavanger forrige runde. Foto: DigitalsportVis mer

«Nye Brann» senket Sandefjord på overtid

Guastavino scoret to.

||| BERGEN/OSLO (Dagbladet): Brann - Sandefjord 3-2 (0-0)

Guastavino ble vraket til kampen mot Sandefjord, men da Brann trengte en måltyv svarte den lettbeinte uruguayaneren med å senke Sandefjord.

Først utlignet han til 2-2 sju minutter før slutt og på overtid sneik han seg frem i feltet og banket inn seiersmålet.

I en underholdende kamp som ga fem mål etter pause vant Brann fortjent etter å ha vist en helt annen holdning og vinnervilje enn hva som var tilfelle i ydmykelsen i Stavanger forrige helg.

Et «nytt» Brann-lag som fightet for hver ball og til slutt fikk betalt.

- Dette var veldig viktig for oss, ettersom vi trengte tre poeng. Men det var en vanskelig kamp på en vanskelig bane. To mål på ti minutter er vel ganske bra, sier Guastavino til TV2.

En god Espen Bugge Pettersen hang kraftig med hodet etter 90 minutter og null poeng.

SNØBALLKRIG: Sandefjords keeper Espen Bugge Pettersen sto en meget god kamp, men måtte til slutt plukke tre baller ut av nettet.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SNØBALLKRIG: Sandefjords keeper Espen Bugge Pettersen sto en meget god kamp, men måtte til slutt plukke tre baller ut av nettet. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

- Uti fra sjansene er det ingen tvil om at Brann fortjente å vinne. Men når man har en ledelse, er det dumt å gi den bort. Vi brukte ikke hodet som lag mot slutten, sier Sandefjord-keeperen.

Brann åpnet bestHjemmelaget satte umiddelbart trykk på Sandefjord i snødrevet, og spesielt Erik Huseklepp burde ha gitt Brann ledelse til pause.

Etter flere nesten-forsøk kom han til alle sjansers mor minuttet før pause.

Eirik Bakke slo inn fra høyre, ballen ble stusset videre og på bakerste stolpe ventet Huseklepp. Han prøvde å bredside ballen i nettet, men Bugge Pettersen møtte og blokkerte skuddet fra kloss hold.

Sandefjord var ikke ufarlige på kontringer, og spesielt distanseskuddene utfordret Håkon Opdal.

Branns Erik Mjelde var den mest fremtredende spilleren med godt overblikk og gode involveringer gang etter gang i en omgang som ble målløs.

Det varte ikke lenge etter at lagene hadde byttet side.

Festkamp
• 53. min: Petter Vaagan Moen slår hardt inn fra høyresiden. På bakerste stolpe kommer den hjemvendte sønn Erik Mjelde stormende og stanger inn årets første scoring på Brann Stadion.

• 56.min: Victor Demba Bindia har akkurat kommet inn, mottar et langt oppspill, legger ballen til rette og banker ballen ned i hjørnet fra 16-meter på Sandefjords første målsjanse i kampen.

• 62.min: Sandefjord-kaptein Olav Zanetti avanserer, får igjen ballen og slår inn. Hassan El Fakiri forsøker å avklare, men skyter ballen rett inn i Rune Ertsås og ballen triller i mål.

Steinar Nilsen responderte på kamputviklingen med å sette inn Diego Guastavino og Cato Hansen.

Det skulle betale seg.

VILL JUBEL: Diego Guastavino scorer sitt andre mål og feirer med å dra av seg skjorta.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
VILL JUBEL: Diego Guastavino scorer sitt andre mål og feirer med å dra av seg skjorta. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Guastavino dagens mann
Sju minutter før slutt skapte Brann et massivt trykk med flere dødballer som kulminerte i at Diego Guastavino fikk ballen bakerst i feltet.

I et samspark med midtstopper Olafuir Bjarnason klinket han ballen i lengste hjørnet og til utlikning.

Hjemmelaget fortsatte å holde trykket oppe og på overtid kom belønningen.

Ballen havnet igjen i beina på Guastavino etter en dødball, og fra fire meter banket spissen ballen i mål.

— Det er godt å se laget lykkes. Supporterne våre fortjente dette. Det var litt berg-og-dal-bane i dag, men moralen og innsatsen vi viste da vi lå under 2-1 viser at det er karakter i laget, sier Brann-trener Steinar Nilsen.

Sandefjord-trener Patrick Walker ergret seg over at poenget glapp.

ENDELIG JUBEL: Brann-spillerne jubler foran store stå etter seieren mot Sandefjord. Foto: Digitalsport
ENDELIG JUBEL: Brann-spillerne jubler foran store stå etter seieren mot Sandefjord. Foto: Digitalsport Vis mer

— Vi kom tilbake og gikk opp i ledelse. Det kjentes ganske bra. Men de kom hele tiden, og det var en vanskelig gressmatte i dag. Det ble en del dødballer på slutten, og vi gjør oss bort på to av dem, sier Walker ifølge NTB.