BUKSEBRA: Christoffer Svae og de norske curlinggutta fikk kultstatus med sine klovnebukser i OL. I VM stiller de i nye bukser, men de er ikke de samme som Svae er avbildet med her, fra da han ga eksperttips til Atle Antonsen (t.h.) og Steinar Sagen, som skal spille i komedien «Kong Curling».
Foto: Magnus Aabech / Scanpix
BUKSEBRA: Christoffer Svae og de norske curlinggutta fikk kultstatus med sine klovnebukser i OL. I VM stiller de i nye bukser, men de er ikke de samme som Svae er avbildet med her, fra da han ga eksperttips til Atle Antonsen (t.h.) og Steinar Sagen, som skal spille i komedien «Kong Curling». Foto: Magnus Aabech / ScanpixVis mer

Nye bukser skal følge curlinggutta til VM-gull

Hvis Svae klarer å overtale resten.

|||

Curlinggutta tok Vancouver-OL med storm. I nye bukser er det norske laget klare for å kjempe om VM-gull.

I Vancouver ble det norske curlinglaget lekenes kjæledegger med sine «klovnebukser».

Innen tirsdag ankommer et utvalg bukser fra produsenten. Da skal de velge hvilke bukser som skal brukes i VM. Men Christoffer Svae tror ikke de blir like skrikende som OL-antrekket.

- Hvis det hadde vært opp til meg, ville det blitt det. Men jeg vet ikke om jeg klarer å overtale gutta en gang til. Vi har også en trener (Ole Ingvaldsen) som ikke er så moderne, forteller Svae til NTB.

Curlingfeber

Tiden etter OL har vært hektisk. Ikke bare endte buksestuntet med sponsorkontrakt. Medietrykket rundt Thomas Ulsrud, Christoffer Svae, Torger Nergård og Håvard Vad Petersson har vært stort. I tillegg har det vært mange gratulasjoner fra fjern og nær.

- Valget av buksene er nok det lureste vi har gjort, sier Svae.

- Man skjønner litt etter litt hvor stort dette har vært. Jeg blir stoppet på gata av folk som vil håndhilse. Vi er ikke toppatleter, men mer vanlige gutter.

De norske gutta spilte seg helt til finalen i Vancouver, men måtte gi tapt for hjemmefavorittene Canada og endte med OL-sølv. Tross den enorme oppmerksomheten laget fikk for buksene sine, mener Svae de klarte å konsentrere seg om det sportslige.

- Jeg tror vi taklet det bra, og vi var litt skjermet. Vi klarte å la alt styret ligge igjen på isen. Men vi så jo på Facebook og skjønte at det bygde seg opp. Vi fikk litt bedre selvtillit, men jeg tror vi hadde klart å spille bra uansett. Vi har hatt gode resultater og vært stabile gjennom hele sesongen, og vi glemte buksene da vi spilte. Men det er bra for rekrutteringen og interessen, sier 28-åringen.

VM-gull

Påskeaften begynner jakten på VM-gull i italienske Cortina dAmpezzo. Målsettingen er å gå helt til topps. Denne gangen slipper de også å spille mot Kevin Martins lag.

- Det er gullet vi vil ha, forteller Svae.

- Det er to topplag med; Canada og oss. Det canadiske laget som er med i VM, har vi slått et par ganger. Vi har bedre muligheter mot dem enn det laget vi møtte i OL, mener toeren på det norske laget.

(NTB)