KEISERENS NYE KLÆR:  Petter Northug lanserer i høst ny kleskolleksjon i direkte konkurranse med Skiforbundets klesleverandør. Det kan velte representasjonsavtalen, skriver Adresseavisen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KEISERENS NYE KLÆR: Petter Northug lanserer i høst ny kleskolleksjon i direkte konkurranse med Skiforbundets klesleverandør. Det kan velte representasjonsavtalen, skriver Adresseavisen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Nye Coop-klær kan sette en stopper for Northugs VM

Konkurrerer mot skiforbundets egen klesleverandør.

Petter Northug lanserer i høst ny kleskolleksjon i direkte konkurranse med Skiforbundets klesleverandør. Det kan velte representasjonsavtalen, skriver Adresseavisen.

 Blir ikke partene enige om representasjonsavtalen vil ikke Petter Northug kunne delta for Norge i vinterens ski-VM i Falun.

- Vi er kjent med at Team Northug og Coop arbeider med en kleskolleksjon. Vi er fremdeles i dialog om en avtale for Petter med frist 1. november. Kleskolleksjonen er av de forholdene som diskuteres, sier Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal til Adresseavisen.

I sommer skiftet Skiforbundet klesleverandør fra Swix til Bjørn Dæhlie. Coop og Petter Northug har avtale med Swix. Den nye kolleksjonen skal være utviklet i samarbeid med Northug, og vil ha langrennsstjernens navn synlig på klærne.

Innen lørdag 1. november må representasjonsavtalen mellom de to partene være underskrevet. Uten den får ikke Northug delta i VM eller gå verdenscuprenn for Norge, men står da fritt til å profilere sine private sponsorer. Dersom han signerer må han innrette seg etter forbundets regler. (NTB)