ANKLAGES: Gresk politi anklager Manchester United-spiller Harry Maguire og to andre for å ha deltatt i et slagsmål med lovens lange arm på Mykonos. Video: Instagram Vis mer

Nye detaljer: - Ble rasende

Lokalavis på Mykonos hevder å vite hva som skjedde da Manchester United-kaptein Harry Maguire (27) havnet i trøbbel.

Publisert
Sist oppdatert

Harry Maguire skal ha forlatt de greske øyer etter at ferien utviklet seg til et mareritt. Bråket natt til fredag endte med to netter på cella og siktelse for å ha angrepet politiet.

Maguire ville ikke svare på spørsmål da han kom ut av rettslokalet på naboøya Syros lørdag. Forsvareren bekreftet at han er en fri mann inntil videre, men saken vil fortsette tirsdag.

<strong>MARERITT:</strong> Harry Maguire sa ingenting da han kom ut av rettslokalet på den greske øya Syros i går. Foto: NTB scanpix
MARERITT: Harry Maguire sa ingenting da han kom ut av rettslokalet på den greske øya Syros i går. Foto: NTB scanpix Vis mer
<strong>STRENGE TILTAK:</strong> Maguire (øverst til venstre) forlot retten på Syros med munnbind. Foto: NTB scanpix
STRENGE TILTAK: Maguire (øverst til venstre) forlot retten på Syros med munnbind. Foto: NTB scanpix Vis mer

Per i dag er det ikke hundre prosent klart hva som er detaljene og tidslinjene i dramaet. Men lokalavisa Mykonos Voice har nå publisert en «eksklusiv artikkel« med tittelen:

- Sannheten om Maguire-hendelsen på Mykonos.

Avisa - som blir sitert i England - skriver:

- Det startet da den engelske fotballspilleren ble plaget og fornærmet av en gruppe landsmenn som holdt med andre lag (enn Manchester United). På ett tidspunkt angrep en av dem Maguires søster (Daisy), som var i følget, og stakk henne i armen med en spiss gjenstand. Hun begynte å blø.

<strong>PÅ FØRSTESIDENE SØNDAG:</strong> Flere aviser rapporterer at Harry Maguire så rødt da søsteren ble stukket med en spiss gjenstand og begynte å blø.
PÅ FØRSTESIDENE SØNDAG: Flere aviser rapporterer at Harry Maguire så rødt da søsteren ble stukket med en spiss gjenstand og begynte å blø. Vis mer

Da Maguire fikk se søsteren i en sånn forfatning, skal han ha eksplodert.

- Han ble rasende og gikk til angrep på gjerningsmennene. Det brøt ut slåsskamp, skriver Mykonos Voice.

Også The Guardian rapporterer at søsteren ble angrepet. Den samme opplysningen går igjen andre steder.

- Politibetjenter som patruljerte gatene i sivile klær, grep inn. Først skjønte de ikke hva krangelen gikk ut på. Og umiddelbart kjente de ikke Manchester United-spilleren igjen. Maguire forsøkte å forklare hva som hadde skjedd, men ble tatt med til politistasjonen, skriver Mykonos Voice.

<strong>BETRODD SPILLER:</strong> Harry Maguire ble utpekt som kaptein av Ole Gunnar Solskjær i januar. Foto: NTB scanpix
BETRODD SPILLER: Harry Maguire ble utpekt som kaptein av Ole Gunnar Solskjær i januar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det ble også to andre personer som Old Trafford-profilen var sammen med.

Ifølge en uttalelse fra det lokale politiet ble en av deres betjenter slått av de tre mennene. Da de ble transportert til politistasjonen, satte de seg angivelig til motverge mot betjentene.

Flere medier melder at følget forsøkte å bestikke politiet, slik at de kunne komme seg ut av saken.

Ifølge lokalavisa skyldes dette en misforståelse - at Maguire og co. ikke kjente til de greske prosedyrene - og lurte på hvor mye de ville få i bot.

Ifølge The Guardian blir saken prøvd for en gresk rett førstkommende tirsdag. Siktelsen går blant annet ut på legemsbeskadigelse og verbale fornærmelser. Maguire trenger ikke selv å møte i retten om to dager.

United-kapteinen har et team rundt seg på tre greske advokater.

I tillegg skal en Aten-basert juridisk representant ha fløyet inn til Syros i privatfly sammen med Maguires far fredag. Vedkommende jobber på oppdrag for Manchester United.

Før bråket utpå natta ble Maguire filmet og fotografert flere ganger av andre turister på øya. Også lagkameratene i United - Marcus Rashford og Brandon Williams - sees på enkelte av videoene.

Maguire benekter anklagene som omfattes av siktelsen.

Som kaptein for Manchester United er han Ole Gunnar Solskjærs mest betrodde mann.

- Uansett hva som blir utfallet tirsdag, vil hendelsen skade Maguires rykte, skriver The Guardian.

IT'S COMING HOME: Harry Maguire har headet England i ledelsen mot Sverige. I London står jubelen i taket. Video: Marthe Ihle Vis mer

- Det er heller ikke bra for Manchester United og Solskjær som har gitt ham rollen som kaptein. Da hendelsen ble kjent fredag morgen, var det mange i Manchester United som ble overrasket. De sleit med å finne ut av hva som hadde skjedd og tidsforløpet.

Klubben bekrefter i en offisiell uttalelse at det har vært «en hendelse» på Mykonos, men går ikke i detaljer.

- Harry har sagt seg ikke skyldig. Det vil være upassende for spilleren og klubben å kommentere noe utover dette.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer