Til røntgen-undersøkelse etter Bolsjunov-takling

Nye detaljer forbauser

Joni Mäki innrømmer at han provoserte og tirret Aleksandr Bolsjunov med vilje. Iivo Niskanen røper at også en annen russisk skiløper var oppe med knytteneven. Markus Cramer forteller hva Bolsjunov sa til juryen, mens Jelena Välbe kaller Mäki for en gris.

SKANDALESCENER: Det ble svært dramatisk da Norge gikk inn til suveren sier på herrestaffeten i Lahti søndag. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aleksandr Bolsjunov viste under og etter gårsdagens verdenscupstafett - akkurat som under Ski Tour i Granåsen i fjor - at han har et temperament som overgår selv det temperamentet landsmannen Sergej Ustjugov ble kjent for da han var verdens beste langrennsløper især i 2016/17-sesongen.

I Lahti i går sklitaklet russeren Joni Mäki og slo etter Finlands hurtige ankermann med staven. Årsaken var at Mäki gjorde en frekk, men lovlig manøver, da han stengte Bolsjunov inne like før oppløpet offisielt startet.

Nå framkommer flere nye detaljer i saken:

* Jon Mäki innrømmer at han provoserte og tirret Bolsjunov allerede før kamphanene kom inn på stadion.

* Iivo Niskanen hevder at Bolsjunovs lagkompis Aleksej Tsjervotkin dro fram knyttneven for å forsvare Bolsjunov og var klar til å slåss.

* Mäki har skadet hånda, som har hovnet opp, etter sammenstøtet og må til røntgenundersøkelse i dag.

* Det russiske skiforbundet har overhodet ingen planer om å sanksjonere Bolsjunov for overtredelsen som førte Russlands førstelag til diskvalifikasjon. Jelena Välbe titulerer Mäki som en gris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer