Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye detaljer i trenerjakten

Ivar Koteng og Rosenborg hevder de har satt sammen en kort liste med trenerkandidater.

TRENERJAKT: Ivar Koteng og Rosenborg jobber med å finne en ny trener for klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TRENERJAKT: Ivar Koteng og Rosenborg jobber med å finne en ny trener for klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Rosenborg og Eirik Horneland valgte å avslutte samarbeidet etter litt over ett år i klubben. Året hans har blitt preget av svake prestasjoner sportslig, noe som etter hvert førte til et enormt press.

Mannen som har tatt over er Trond Henriksen, men bare på midlertidig basis. Den rutinerte RBK-treneren har vært i klubben i flere perioder, og han har spilt for klubben i ti år.

Mens han skal forsøke å få resultatene på plass igjen, jobber Rosenborg-topper som Ivar Koteng, Tove Moe Dyrhaug og Mikael Dorsin med å finne en ny mann til å ta over laget.

Det ble en stund spekulert i om Åge Hareide kunne være rett mann, men han avskrev seg selv ettersom han har nylig operert kneet.

- Det stemmer. Jeg er nyoperert. Og for meg er ingen trenerjobb aktuell før til høsten, sa Hareide til VG forrige uke.

MØTTE PRESSEN: Ivar Koteng møtte pressen fredag i forbindelse med at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener. Video: Mathias Hagen / Dagbladet Vis mer

Har ei liste

Ellers har også Bodø/Glimts Kjetil Knutsen blitt nevnt som mulig kandidat etter å ha bygget et meget sterkt Glimt-lag som er med i gullkampen etter fire kamper spilt.

Da Dagbladet møtte blant annet Tove Moe Dyrhaug og Ivar Koteng i Trondheim, var begge ganske tause om trenerjakten som pågår. Men overfor Eurosport i går kom de med ny informasjon til fansen.

- Vi har en liten liste som vi jobber med. Vi håper selvfølgelig å få til en løsning. Men vi har ikke noen tidsplan og vi leter etter den kvaliteten vi ønsker å ha, sa Koteng.

- Men dere har ei liste? spurte reporter Carsten Skjelbred.

- Det er en liste, og den er veldig kort, svarte Koteng.

- Har dere hatt kontakt med noen på den lista?

- Ja, det har vi, svarte RBKs styreleder.

SANG MED SUPPORTERNE: Alexander Søderlund ble utvist i første omgang i kampen mellom Rosenborg og Molde. I andreomgangen kunne man både se og høre ham fra tribunen. Video: Paramvir Singh / Mediabanken Vis mer

Dette ser RBK etter

Så kan man bare spekulere på hvem disse kandidatene er. Mikael Dorsin, sportssjef i Rosenborg, kunne heller ikke si så mye om hva klubben ser etter.

Svensken ville ikke svare på om han så etter noen kandidater i sitt hjemland Sverige. Han ville heller ikke si om han så etter noen trøndere til å ta over klubben.

- Vi ser etter en trener som klarer å spille fotballen som vi vil spille. Vi vil ha en artig angrepsfotball som ligger i filosofien og kulturen. Det bør være en sterk leder som håndterer press og løfte en spillergruppe. Han må forstå hva det handler om å være i Rosenborg, sa Dorsin til Dagbladet dagen etter Horneland-exiten.

- Er det du som står i spissen i trenerjakten?

- Vi er et team. Jeg er én av dem, men vi er flere som forsøker å finne det.

Dorsin er lei seg for at det gikk som det gikk med Horneland. Han kommer likevel med ros til Rosenborgs ekstrener.

- Det er en mann som jobber hardt, og som jobber for å lykkes. Men det var noe som ikke fungerte. Da kommer man til et punkt der man kjenner at vi må gjøre noe nytt. Så blir vi enige om at det blir sånn, sa Dorsin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!