Kobe Bryant:

Nye detaljer om dødsulykken

Basketball-legenden Kobe Bryant døde sammen med sin 13 år gamle datter, Gianna, i en helikopterulykke i januar 2020. Tirsdag kom det nye detaljer om foranledningen til ulykken.

OMKOM: Kobe Bryant sammen med datteren Gianna. De omkom begge i helikopterulykka i 2020. (AP Photo/Chris Carlson, file)
OMKOM: Kobe Bryant sammen med datteren Gianna. De omkom begge i helikopterulykka i 2020. (AP Photo/Chris Carlson, file) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er nyhetsbyrået AP som melder at etterforskere i National Transportation Safety Board (NTSB) har konkludert med at piloten fløy gjennom tåke, og sannsynligvis ikke greide å orientere seg.

Leder av NTSB, Robert Sumwalt, sa tirsdag ifølge AP, at piloten ikke fulgte de visuelle flyreglene, som sier at det er pilotens ansvar å ha god nok sikt.

Helikopterer hadde heller ikke en såkalt svart boks, som ikke var nødvendig ifølge reglene. Det har tidligere blitt konkludert med at det ikke var tegn til noen mekanisk svikt som første til ulykken.

Piloten er identifisert som Ara Zobayan, han omkom også i ulykken.

Foruten Bryant, datteren og flygeren omkom også to av lagkameratene på basketlaget til datteren, slektninger og en trener.

Saksøkte

Bryants kone, Vanessa, har tidligere lagt skylden på piloten, og har saksøkt selskapet han jobbet for, Island Express Helicopters, da de mener selskapet og deres pilot opptrådte uansvarlig og dermed står ansvarlig for å ha forvoldt dødsfallet.

- Kobe Bryant ble drept som et direkte resultat av den uaktsomme oppførselen til Zobayan, heter det i søksmålet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer