United-helten Ryan Giggs:

Nye detaljer ryster

Tidligere Manchester United-spiller Ryan Giggs (48) skal ha truet ekskjæresten i tekstmelding: - Jeg er jævlig forbannet og redd for meg selv, fordi jeg kan gjøre hva som helst.

MÅ MØTE I RETTEN: Ryan Giggs. Foto: NTB
MÅ MØTE I RETTEN: Ryan Giggs. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Rettssaken mot Ryan Giggs fortsetter i Manchester i dag. Den tidligere United-spilleren fra 1990 til 2014 er tiltalt for vold og kontrollerende oppførsel mot sin 38 år gamle ekskjæreste.

Saken er høyprofilert i England, gitt statusen til Giggs.

- Han ble idolisert av sine tilbedende fans og støttespillere. Utenfor banen var det en mye styggere og mer uhyggelig side ved karakterens hans, sa aktor Peter Wright i innledningsforedraget.

OMRINGET: Rettssaken mot Ryan Giggs er omgitt av stor interesse i England. Foto: NTB
OMRINGET: Rettssaken mot Ryan Giggs er omgitt av stor interesse i England. Foto: NTB Vis mer

På rettssakens første dag kom det fram rystende detaljer om hva som skal ha skjedd fra august 2017 til november 2020. De tre åra besto angivelig av fysisk og psykisk vold.

Paret møttes gjennom jobb. I retten tirsdag beskriver hun Giggs som sin store kjærlighet. Men oppførselen hans fikk alarmklokkene til å ringe.

Hun gikk ut av forholdet og flyttet til Abu Dhabi. Men Giggs lot henne ikke være i fred og de ble sammen igjen, forteller hun.

HELT: Ryan Giggs spilte i Manchester United fra 1990 til 2014. Foto: NTB
HELT: Ryan Giggs spilte i Manchester United fra 1990 til 2014. Foto: NTB Vis mer

Da hun ville ut av forholdet igjen i november 2020, skal han ha skallet til henne. Dette skjedde angivelig etter en fest de hadde vært på.

- Giggs mistet kontrollen, hevdet aktor i retten.

I løpet av de tre åra skal han ha sendt truende meldinger, blant annet denne, kom det fram i retten:

- Jeg er jævlig forbannet og redd for meg selv, fordi jeg kan gjøre hva som helst.

BENEKTER: Ryan Giggs hevder han er uskyldig. Foto: NTB
BENEKTER: Ryan Giggs hevder han er uskyldig. Foto: NTB Vis mer

Strafferammen er fem års fengsel. Giggs er også tiltalt for å ha angrepet ekskjærestens yngre søster.

Dette skjedde angivelig på den samme datoen som nedskallingen fant sted i november 2020. Hun skal ha forsøkt å bryte inn i krangelen, for å forhindre ytterligere skader.

Giggs benekter skyld. Saken er berammet til å vare i to uker. United-profilene Sir Alex Ferguson, Gary Neville og David Gill kan bli innkalt som vitner.

KAN BLI INNKALT: Sir Alex Ferguson. Foto: NTB
KAN BLI INNKALT: Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Vis mer

Retten fikk høre i går at Giggs skal ha angrepet ekskjæresten da hun pakket sakene sine og ville ut av forholdet. Årsaken var angivelig at han «nok en gang hadde bedratt henne».

I 2017 skal Giggs å ha sparket henne i ryggen og kastet henne naken ut fra en femstjerners hotellsuite. Dette skal ha skjedd som følge av at hun beskyldte ham for å flørte med andre kvinner.

Om rettssakens første dag skriver The Times:

- Giggs hadde på seg mørk dress og mørkt slips. Borte var designerskjegget som han har hatt inntil nylig.

Etter at han ankom rettssalen lyttet han til aktor Peter Wright, som kom med en knusende analyse av den tidligere Old Trafford-heltens to påståtte ansikter.

Ifølge forsvareren innrømmer Giggs at oppførselen hans «langt fra har vært perfekt». Men han benekter anklagene som går på overfall. Påstander om skalling mener han er en «stygg løgn».

Saken var oppe for første gang i rettsapparatet i april i fjor. Giggs erklærte seg uskyldig og saken ble berammet til disse dager. United-profilens forsvarere oppfordrer juryen til å bruke fornuften.

48-åringen sluttet som landslagssjef for Wales i juni som følge av saken.

HELTER: Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt, Gary Neville og Phil Neville er hovedpersonene i «Class of '92». Se traileren her. Vis mer

Dette er ikke første gang Giggs havner i overskrifter som ikke handler om fotball. I 2011 ble han beskyldt for å ha en åtte år lang affære med sin egen brors kone.

Rhodri Giggs - som har stått fram flere ganger - har mildt sagt hatt et anstrengt forhold til storebror Giggs etter dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer