Ryan Giggs

Nye detaljer ryster

Flere urovekkende detaljer kom fram under rettssaken mot Manchester United-legenden Ryan Giggs (48)

I RETTEN: Ryan Giggs var tilbake i retten torsdag. Foto: Scanpix.
I RETTEN: Ryan Giggs var tilbake i retten torsdag. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettssaken mellom Ryan Giggs og ekskjæresten Kate Greville fortsetter i de britiske domstolene. Torsdag kom det fram enda flere detaljer om forholdet de to imellom.

Greville ble stilt spørsmål av Giggs' advokat, Chris Daw, rundt en hendelse der Greville hevder at Giggs skal ha kastet ei veske på henne, der det blant annet skal ha vært en laptop, melder Sky News.

Det skal ha forekommet en hendelse der Greville skal ha uttrykt misnøye over at Giggs spilte en golfturnering der han hadde han hadde blitt satt til å spille med en annen kvinne.

Sparket i ryggen

Det skal ha ført til en krangel mellom de to. Etter det skal Giggs ha eksplodert, og kastet en bag på Greville.

- Da vi var nede til frokost så hadde jeg tatt meg til hodet, og det gjorde vondt. Jeg spurte «kastet du ei veske på meg i går?», til hvilket han svarte «Ja, men du provoserer meg såpass at jeg måtte gjøre det», forklarte Greville.

Advokat Daw skal ha forsøkt å så tvil i sannheten rundt dette, til hvilket Greville igjen sa at hendelsen hadde skjedd.

Tidligere har Greville hevdet at Giggs skal ha kastet henne naken ut av et hotellrom. I etterkant av å ha kastet veska på henne, skal dette ha skjedd igjen.

STORT: Flere heldige supportere fikk møte Manchester United-spillerne som er i Norge i anledning kampen mot Atletico Madrid på Ullevaal Stadion 30. juli. Video: Shad Madrian Vis mer

- Giggs kastet ei veske med en laptop mot hodet mitt, som gjorde at det ble sår og hevelse. Han sparket meg i ryggen så hardt at jeg fløy av senga, og landet på gulvet, forklarte Greville.

- Han sparket meg ut av senga, og hev meg naken ut av rommet igjen.

Det hører med at det så langt bare er Kate Greville som har forklart seg i retten, og man venter stadig på å få høre vitnesbyrdet til Ryan Giggs.

Torsdag ble retten også vist eksempler på hvordan Greville og Giggs hadde levd sammen under covid-19-pandemien, der paret virker å ha hatt det hyggelig sammen. Greville uttalte at situasjonen skal ha blitt verre og verre.

- Jeg holdt på å gå fra vettet. Jeg hadde panikkanfall. Det var helt grusomt for meg, forklarte Greville.

- Bare vondt

Reaksjonene rundt Giggs angivelig handlinger har vært mange. Blant dem som har reagert er Dag Langerød, redaktør i Manchester Uniteds norske supporterklubb.

- Jeg synes dette er utrolig kjipt, sier Langerød til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Hele greia er bare vond. Hvis det stemmer at hun har opplevd dette, så er det fullstendig uakseptabelt. Et hjem skal ha trygge rammer, og om psykisk og fysisk mishandling har skjedd, så er det aller verste, sier redaktøren.

HEVDER SIN USKYLD: Ryan Giggs og hans advokat hevder at beskyldningene mot han er usanne. Foto: Pa
HEVDER SIN USKYLD: Ryan Giggs og hans advokat hevder at beskyldningene mot han er usanne. Foto: Pa Vis mer

Langerød forteller at han har møtt Giggs flere ganger, og at han alltid har opptrådt fantastisk. Han understreker at man må avvente og se hvordan dette utspiller seg, og at det er verdt å nevne at Giggs står rakrygget på at han er uskyldig.

- Normalt sett ville vel Giggs ha kjøpt seg ut av dette om han var skyldig. Men det har aldri vært tvil fra hans side at han vil til retten. Han må tenke at dette er direkte feil, og derfor er det så enormt vanskelig. Men det vi får av detaljer er grusomt, det er enormt detaljert, men Giggs ser ut til å ville renvaske seg. Han må mene det er noe riv ruskende galt i denne framstillingen, sier Langerød, og kaller hele saken for «tragisk».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer