Nye Drillos lekte seg til seier

Knuste Pakistan.

(Dagbladet.no) Pakistan - Irak 0-7. Egil Olsen har gjentatte ganger de siste dagene uttrykt usikkerhet foran kveldens VM-kvalik mot Pakistand - for han visste lite om hva som ventet ham.

Men han fikk raskt se at det ikke var noe å frykte.

Pakistanerne er ifølge FIFA-rankingen verdens 179. beste fotballandslag. Da skal de ikke klare å tukte irakerne som vant asiamesterskapet i sommer.

Nye Drillos var totalt overlegne på det dårlige gressteppet på Punjab Stadion i Lahore i kveld - mye takket være Mahdi Karim, som puttet hele fire ganger.

To kjappe scoringer

Kampen var omtrent over etter bare 24 minutter. Da ledet Irak allerede 2-0. Tempoet var ikke allverden og Drillos menn hadde full kontroll.

Kampen var drøyt kvarteret gammel da Irak tok ledelsen, etter slett pakistansk keeperspill.

Nashat Ali ble frispilt og han utnyttet mellomrommet mellom keeper og stanga - og scoret.

DRØMMESTARTEN: Egil Olsen, Otto Ulseth og Irak høvlet over Pakistan. Foto: AFP
DRØMMESTARTEN: Egil Olsen, Otto Ulseth og Irak høvlet over Pakistan. Foto: AFP Vis mer

Ikke mange minutter etter lå ball nummer to i nettet.

Mahdi Karim dro med seg ballen inn i feltet og han skjøt sikkert i mål nede ved stolperota, utagbart for Pakistans målvakt.

- Vi er veldig fornøyd med den første halvdelen av omgangen, men vi falt litt etter den andre scoringen, sa assistenttrener Otto Ulseth til NRK etter de første 45.

Trenger ikke frykte for jobben

Drillo har sagt at han neppe beholder jobben om han ikke klarer å slå ut Pakistan i disse to kvalikkampene. Han har ingen grunn til å frykte for jobben.

Fire minutter etter pause økte nemlig Mahdi Ajeel ledelsen. Pakistan-keeperen satt seg tidlig på baken da Ajeel ble spilt gjennom, og dermed gikk skuddet inn via hendene hans - selv om det var en dårlig avslutning.

Resten av kampen var en formalitet for Irak.

Jasim Al Hamd ragest høyest i feltet på en corner, og headet ballen inn til 0-4.

Nye Drillos lekte seg til seier

Emad scoret Iraks femte kort tid før slutt og rett før moroa var over scoret Karim sitt tredje og fjerde for kvelden.

- Spillerne var profesjonelle og tok oppgaven meget seriøst. Dette var en god prestasjon, selv om vi var favoritter. Flere av spillerne fikk sjansen til å vise sin beste side - og det er mye mer interessant enn å se dårlige sider, sier Ulseth til VG Nett.

PS! Returkampen spilles om ei uke og til våren venter gruppespill for Irak.

Nye Drillos lekte seg til seier