Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England tapte semifinalen

«Nye England» hylles etter tapet: - De har gitt oss håp

England-legender gir sin fulle støtte etter tapet.

TAP: Gareth Southgate hylles av Alan Shearer. Her trøster han Dele Alli og de andre engelske spillerne etter semifinaletapet. Foto: Dave Shopland/bpi/Rex/Shutterstock
TAP: Gareth Southgate hylles av Alan Shearer. Her trøster han Dele Alli og de andre engelske spillerne etter semifinaletapet. Foto: Dave Shopland/bpi/Rex/Shutterstock Vis mer

«Løvene» fra England har kjempet tappert gjennom sommerens VM, men tirsdag kveld måtte de gi tapt i semifinalen mot Kroatia.

England tok en tidlig ledelse etter et nydelig frispark fra Kieran Trippier, men kroatene kjempet seg tilbake i kampen. Først utliknet Ivan Perisic, og når kampen gikk til ekstraomganger dukket Mario Mandzukic opp og sendte hjemlandet til VM-finalen.

Til tross for tapet - de engelske spillerne hylles av sine egne.

- Et stort steg fram

VM-studio: Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen og forsker på straffespark, Geir Jordet, gjester Dagbladets VM-studio. Programleder: Nicolai Delebekk / Video: Stian Pedersen Vis mer

I 1996 sang engelskmennene om «30 years of hurt», men nå har denne rekken uten en mesterskapstittel blitt til 52 år. På denne tida har en rekke engelske stjerner måttet vende hjem som slagne helter, og flere av de viser sympati med «nye England» etter semifinaletapet.

- Jeg er helt knust, men dette unge laget ga absolutt alt de hadde. Dette er et stort steg framover og de vil bare bli bedre i framtida. De kan holde hodene høyt - de har gjort landet sitt stolt. Gratulerer til Kroatia, skriver Gary Lineker på Twitter. Han ble toppscorer i VM i 1986, slik Harry Kane trolig blir nå, men gikk aldri til topps med hjemlandet.

England har røket ut av fire av de fem siste semifinalene de har vært i.

- Overgått alle forventninger

Lineker er ikke den eneste tidligere toppspilleren som hyller dagens England-lag. Wayne Rooney har vært en stjerne på de foregående mesterskapslagene, men ble ikke funnet god nok denne gangen. Han gir sin støtte på Twitter.

- Knust. Godt gjort av guttene som har gjort oss alle så stolte. Hold hodene høyt. Dette er et godt, ungt lag med en stor framtid, mener Rooney.

Tidligere toppspiss, Alan Shearer, skryter også av landslagssjef, Gareth Southgate.

- Laget har overgått alle forventninger. Godt gjort av England og Gareth Southgate har vært briljant. Han har gitt oss underholdning, har funnet et system og gitt oss håp, skriver Shearer.

- Vi er knust

Etter kampslutt lå de engelske spillerne igjen skuffet på banen. Noen med tårer i øynene. Drømmen om en VM-finale er knust og de må nøye seg med bronsefinale mot Belgia på lørdag.

En som ble tvunget opp fra gressmatta og bort til TV-kameraene etter kampen var lagets kaptein, Harry Kane.

- Det er tøft, og vi er knust. Vi har jobbet så hardt og fansen var utrolig. Dette var en 50-50 kamp, og vi vil nok kunne se tilbake og finne ting vi kunne gjort bedre. Det har uansett vært en fantastisk reise, sa Kane.