Nye grep fra UCI skal bedre rytternes sikkerhet

- En omfattende handlingsplan, sier UCI-medlem Tiedemann Hansen.

TAR GREP: UCI har en ny handlingplan for å redusere farene rytterne måter i feltet. Her har Jonas Rikaert veltet i årets Paris-Roubaix. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
TAR GREP: UCI har en ny handlingplan for å redusere farene rytterne måter i feltet. Her har Jonas Rikaert veltet i årets Paris-Roubaix. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Etter to dager med hektisk møtevirksomhet i Lausanne, har det internasjonale sykkelforbundet UCI utarbeidet en handlingsplan som skal forbedre rytternes sikkerhet i ritt. Flere alvorlige ulykker de siste månedene gjorde temaet til en hastesak med høy prioritet på styremøtet torsdag og fredag.  

- Vi har kommet frem til en handlingsplan, som er ganske omfattende og som vi er veldig komfortable med, sier UCI-styremedlem Harald Tidemann Hansen til procycling.no.

Sykkelsporten har denne våren opplevd flere tragiske ulykker der motorsykler har vært involvert. Wanty Gobert-rytter Antoine Demoitié døde i slutten av mars som følge av skadene han pådro seg i en velt med en motorsykkel. Lotto Soudal-rytter Stig Broeckx er hardt skadet og ligger nå i koma etter at to motorsykler krasjet inn i feltet på 4. etappe i Belgia rundt forrige uke. Broeckx ble også klippet ned av en motorsykkel i Kuurne-Brussel-Kuurne. Dette var bare tre av et utall seriøse ulykker fra de siste tolv måneder med tunge kjøretøy involvert.

Sammen med sportens investerte parter har UCI nå altså utarbeidet handlingsplan i et forsøk på å redusere alvorlige uhell i feltet. Tydeligere ansvarliggjøring og bedre opplæring av sjåførene er to sentrale grep. UCI håper på et spleiselag for å dekke grundigere opplæring av sjåfører. UCI skal også vurdere nærmere om det er hensiktsmessig å redusere antall motorsykler og andre kjøretøy i kortesjen.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer