DEPPER:  Her kan du se Tim Sherwood under Leicester-kampen tidligere i uka. Der gikk Villa seirende ut til slutt. Slik gikk det ikke i PL-debuten for manageren. Foto: Reuters.
DEPPER: Her kan du se Tim Sherwood under Leicester-kampen tidligere i uka. Der gikk Villa seirende ut til slutt. Slik gikk det ikke i PL-debuten for manageren. Foto: Reuters.Vis mer

«Nye Guardiola» senket av Diouf

Stoke vant på Villa Park.

(Dagbladet): Aston Villa - Stoke: 1-2

Tim Sherwood, den tidligere Blackburn-spilleren som på midten av 90-tallet ble valgt foran Zinedine Zidane til Blackburn, sto i dag på sidelinja for første gang som Villa-manager da de purpurrøde løvene fra Birmingham skulle reise kjerringa mot Mark Hughes menn fra Stoke.

Sherwood, som for øvrig tidligere i uka uttalte at han ønsker å bli den nye Guardiola, fikk en drømmestart i sin første Premier League-match for den ærverdige klubben etter en noe tøff tid som Tottenham-manager.

Drømmestart Det hele begynte bra for den tradisjonsrike klubben. Det «evige talentet» Fabian Delph slo en slepen corner som traff hodet på nyinnkjøpte Scott Sinclair som stanget «The Villans» i ledelsen etter 20 minutter.

Hans andre mål i sin tredje kamp siden overgangen i januar-vinduet.

Sinclair er i ferd med å få en ny karriere i den tradisjonsrike klubben.

Kortvarig glede Men Villa-fansen fikk ikke nyte pausepølsa med ledelse i bagasjen. Stoke var klart best i den første omgangen, og i det 44 minutt slo Stephen Ireland inn til Mame Biram Diouf som kontant headet ballen i nettmaskene forbi Brad Guzan i Villa-buret.

Fint innlegg fra den gamle Villa-spillere Ireland, og en like flott nikk fra den tidligere Molde-kjempen Diouf.

Andreomgangen startet som førsteomgangen sluttet. Stoke presset på for scoring, og etter 70 minutter sto det 8-1 i sjanser favør de hvite og røde.

Gigatabbe Og da skjer det som ofte skjer lag i motgang, de kløner det skikkelig til på slutten og marginene er ikke helt med.

Villa-kaptein Ron Vlaar skal bare enkelt ta i mot ballen som bakerste mann, men ser ut til å ha en stor stein i skoa og ballen blir enkelt lukket opp av Diouf. Han avanserer og innenfor 16-meteren blir han sakset ned av Vlaar som fortjent får sitt andre gule og han må i dusjen.

Straffesparket sender Victor Moses kaldt i hjørnet.

Stoke tok fullt fortjent med seg alle tre poenge hjem, Villa er nærmere bunnen og krisen er stor for klubben fra Englands nest største by.