Nye hester for Solberg

Flere gladnyheter: Petter får enda raskere bil.

Tre nye hestekrefter tyner Subaru ut av motoren til Petter Solberg før Rally Tyrkia om to uker.

- Det kommer til å merkes, sier 29-åringen til NTB.

Det meste har dreid seg om hester for Petter Solberg siden seieren i Hellas sist helg. Tirsdag var han på Täby i Sverige for å følge hesten sin Ihla Grande til galoppseier. Så fikk han beskjed fra England om at ingeniørene i Subaru-teamet har justert opp motorytelsen før Tyrkia-turen.

- Det høres kanskje litt rart ut, men jeg kommer til å merke det. Mye avhenger av hvordan de nye hestekreftene blir fordelt, forteller rallyverdensmesteren, som fra før skal holde styr på godt over 300 HK.

Mangler 20 HK

Subaru Impreza har tatt et stort steg nærmere de raskeste bilene i rallysirkuset etter at nyutgaven ble presentert i Mexico i mars. Siden har Solberg vunnet flest fartsprøver. Bare uhell har hindret nordmannen fra flere enn to seirer i år (New Zealand og Hellas).

- Peugeot er den raskeste bilen. Fortsatt mangler vi nok 20 hestekrefter, men heldigvis dreier det seg ikke bare om det for å vinne VM-runder i rally. Vi snakker om små detaljer, men samlet blir alle små forbedringer helt avgjørende til slutt, mener Spydeberg-mannen.

Nye dekk

I Hellas hadde lagets dekkprodusent funnet fram noen utgaver av et helt nyutviklet grusdekk. Til neste VM-runde får Solberg og co. full pakke med ny gummi.

- Det er en helt ny dekkonstruksjon som fungerte bedre enn den forrige da vi testet det i Hellas. Vi brukte ikke det nye dekket gjennom hele rallyet fordi vi bare hadde fått noen få eksemplarer til å teste ut, sier Solberg.

Tre grusløp følger på rekke og rad; Tyrkia, Argentina og Finland. Subarustjernen mener samtlige passer svært godt til ham. Spesielt sugen på seier er han i Finland.

- Det er løpet med stor L. Jeg synes Finland er best, det er raskest og det løpet med mest atmosfære.

I fjor endte han på 2. plass i Finland.

Neste løp er Rally Tyrkia 25.- 27. juni. Der skal også storebror Henning delta.

NTB

SOM OM DET IKKE VAR NOK: Petter Solberg får tre nye hestekrefter i den fra før flyvende bilen.