Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye hinder for Bente

Bente Martinsen brøt barrieren og vant gull i Ramsau. Neste år kan hun ta nye sprang - på 3000 meter hinder under NM i friidrett. - Veldig aktuelt, sier Bentes treningsrådgiver Dag Kaas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friidrettstinget vedtar om et par uker å innføre 3000 meter hinder som NM-øvelse for kvinner fra og med år 2000. Ifølge idrettssjef Per Øyvind Mørk blir øvelsen for første gang med i internasjonale mesterskap i 2002. Da er det EM i München. Dit kommer neppe Bente Martinsen. Men NM-deltakelse høres ikke dumt ut.

- Jeg ser ikke bort fra dette. Vi får se på det etter hvert, sier Bente, som i går var på ski igjen for første gang siden magesjauen slo henne ut før VM-tremila sist lørdag.

Skreddersydd

3000 meter hinder er som skreddersydd for Bente. Hun er best i klassisk, har sin beste distanse på fem kilometer, har treningsmengder og styrke i massevis og nyter godt av at 3000 meter hinder er sylfersk som dameøvelse. Derfor er nivået lavt og gullsjansen høyere.

- Jeg løp 3000 meter flatt på 10.04 på grusbane for fire år siden, sier Bente.

Det er ikke imponerende, men siden da har hun tatt sjumilssteg kondisjons- og styrkemessig. Muligheten til å variere treninga med konkurranseløping på sommeren er et nytt alternativ.

Støtte fra Svenøy

Dag Kaas blir direkte ivrig når han hører om hinderalternativet:

- Jeg har ikke snakket med Bente om dette, men 3000 meter er en fin måte å trene kondisjon på for langrennsløpere.

Han brukte løping i konkurranse aktivt i treningsopplegget da de norske langrennsjentene dominerte internasjonalt midt på 80-tallet.

Norges beste hinderløper, Jim Svenøy, sier dette om Bente som hinderløper:

- Hun hadde helt sikkert hevdet seg godt i NM.

  • Eneste problem for Bente blir vanngravene. Hvorfor?

Hun har vannskrekk.