Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye hinder for russisk deltakelse

Det internasjonale friidrettsforbundet ønsker ikke å hente inn igjen Russland i det gode selskap.

DOPING: Høydehopperen Danil Lysenko er anklaget for å ha unndratt seg dopingtesting. Foto: NTB scanpix
DOPING: Høydehopperen Danil Lysenko er anklaget for å ha unndratt seg dopingtesting. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det russiske friidrettsforbundet har vært utestengt fra all internasjonal friidrett siden 2015. Det som følge av avsløringer om organisert dopingjuks.

Forbundet har lenge jobbet for å få opphevet utestengelsen, og stadig nærmet seg en løsning. Nå har den tidligere stolte idrettsnasjonen fått et nytt skudd for baugen.

Ifølge BBC-journalist Seth Bennett kommer det nå nye hindringer som skal stoppe Russland fra å bli inkludert i de gode selskap igjen. Det internasjonale friidrettsforbundet har stoppet prosessen som skulle ta inn igjen Russland. Det samme melder det russiske nyhetsbyrået, Tass.

De har fått bekreftet dette fra lederen av arbeidsgruppa, norske Rune Andersen.

Nye anklager

Nyheten kommer dagen etter at presidenten i Russlands friidrettsforbund, Dmitrij Sjljakhtin, ble suspendert mistenkt for å ha hindret en dopingetterforskning.

Ved siden av Sjljakhtin er også seks andre mistenkt i saken.

Anklagene knytter seg til saken mot høydehopperen Danil Lysenko, som skal ha lagt fram forfalskede medisinske papirer etter at han ble anklaget for å ha unndratt seg dopingtesting.

Russlands friidrettsforbund er som organisasjon anklaget for å ha hjulpet ham. Det er også Sjljakhtin og fire andre høytstående ledere i forbundet, i tillegg til Lysenko selv og hans trener Jevgenij Zagorulko.

Saken kaster nye skygger over Russlands forberedelser til neste års OL.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media