Nye historier om spillernes EM-oppførsel skjemmer ut Frankrike

Halvparten av L'Equipes lesere vil ha Nasri kastet ut.

TOK NASRI I FORSVAR: Frankrikes landslagstrener Laurent Blanc forsvarte til dels Samir Nasri etter utbruddet etter tapet for Spania, men senere har det kommet fram flere historier om dårlig disiplin og manglende konsentrasjon. Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles Platiau
TOK NASRI I FORSVAR: Frankrikes landslagstrener Laurent Blanc forsvarte til dels Samir Nasri etter utbruddet etter tapet for Spania, men senere har det kommet fram flere historier om dårlig disiplin og manglende konsentrasjon. Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles PlatiauVis mer

(Dagbladet): I 2010 reiste de hjem fra VM i skam. Utslått, ydmyket og utskjelt hjemmefra, etter et mesterskap der de ifølge noen ble «et symbol på alt som er galt med Frankrike».

Det gikk ikke strålende for det franske landslaget i sommerens EM, heller. Kvartfinale-tap for Spania er i og for seg ingen skandale, men mot slutten av mesterskapet har det dukket opp historier som minner mer om mytteriet i Knysna, Sør-Afrika, enn den støyfrie perioden laget stort sett har opplevd under Laurent Blanc.

Etter Sverige-kampen ble det kjent at flere spillere havnet i munnhuggeri, og at Hatem Ben Arfa på et tidspunkt ba treneren om å sende ham hjem. Etter tapet for Spania reagerte en rasende Samir Nasri med å skjelle ut en journalist.

Men historiene er tydeligvis flere. Den franske avisa Liberation listet i går opp flere episoder i forkant og under kvartfinalen, som tyder på et landslag som hadde flere interne utfordringer.

Rasende Nasri
Under oppladningen på stadion skal administrerende direktør i det franske fotballforbundet, Mariano Faccioli, rasende ha måttet beordre Hatem Ben Arfa til å slutte seg til resten av troppen. Da hadde Newcastle-stjernen stått på siden og snakket med agenten sin i over en halvtime.

Blaise Matuidi brukte tid på å ta bilder sammen med familien sin, noe som også opprørte forbundet.

Samir Nasri gikk inn i en opphetet diskusjon med assistenttrener Alain Boghossian der han krevde å få vite hvorfor han ble benket. «Dette er dritt», skal Boghossian ha sagt til en kollega kort etter.

UROKRÅKE: Hatem Ben Arfa truet med å reise hjem én gang, og pådro seg også de franske fotballtoppenes vrede da han heller snakket med agenten enn å forberede seg med resten av laget før kvartfinalen mot Spania. Foto: SCANPIX/AFP/ KENZO TRIBOUILLARD
UROKRÅKE: Hatem Ben Arfa truet med å reise hjem én gang, og pådro seg også de franske fotballtoppenes vrede da han heller snakket med agenten enn å forberede seg med resten av laget før kvartfinalen mot Spania. Foto: SCANPIX/AFP/ KENZO TRIBOUILLARD Vis mer

Da oppvarmingen kom i gang, var nettopp Nasri, Jeremy Menez og Marvin Martin de tre siste til å komme ut av garderoben. Deretter brukte de det meste av tiden på å tøyse og leke seg imellom, og Menez får kritikk for blant annet ha prøvd å balansere oppå ballen foran kameraene i stedet for å varme opp skikkelig.

Menez fulgte opp under kampen ved å pådra seg gult kort for å rope «vaffanculo» (dra til helvete) til den italienske dommeren. Senere gjorde han en håndbevegelse som betyr mer eller mindre det samme mot sin egen kaptein, da Hugo Lloris ga ham en beskjed på banen.

- Les Bleus har jobbet hardt under dette mesterskapet, både på og utenfor banen, for å fjerne minnene om Knysna fra gruppa. Men lørdag, i Donetsk, gjorde Menez og Nasri alt de kunne for å minne om det, skriver Liberation.

Negative tilbakemeldinger
Laurent Blanc har med andre ord nye tøffe avgjørelser å ta, om han fortsetter som landslagstrener i Frankrike.

L'Equipe spør i dag leserne om Samir Nasri bør straffes for sin oppførsel mot slutten av EM, og hele 56 prosent av de stemmende mener han bør kastes ut av landslaget for godt.

Etter tapet for Spania tok imidlertid Blanc City-stjernen i forsvar etter utskjellingen i pressesonen.

- Det han sier viser at han mangler respekt for denne journalisten. Men han viser heller ikke Nasri masse respekt med sine uttalelser, mener Blanc.

KRITISERES: Jeremy Menez fikk dette gule kortet for ordbruk mot dommeren, og skal også ha gestikulert nedsettende mot sin egen kaptein. Foto: SCANPIX
KRITISERES: Jeremy Menez fikk dette gule kortet for ordbruk mot dommeren, og skal også ha gestikulert nedsettende mot sin egen kaptein. Foto: SCANPIX Vis mer

Han la til at han hadde snakket med midtbanespilleren om hans forhold til pressen, men at budskapet tydelig ikke nådde fram.

- Det er ikke bra for Nasris image, og heller ikke for lagets, sa Blanc.

Frankrike møter forresten Spania også i høstens VM-kvalik, sammen med Hviterussland, Georgia og Finland. Første kamp er mot Hviterussland 11. september.