- Nye Høyder saksøker Petter Northug. Krever erstatning

Det melder NRK.

SAKSØKES: I dag kom beskjeden om at Nye Høyder stevner Petter Northug for retten etter at han brøt avtalen med dem som et resultat av kravet fra Coop. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAKSØKES: I dag kom beskjeden om at Nye Høyder stevner Petter Northug for retten etter at han brøt avtalen med dem som et resultat av kravet fra Coop. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Petter Northug venter i disse dager på sin dom etter fyllekjøringa på Byåsen i Trondheim natt til 4. mai i år.

Nå har 28-åringen fått enda mer å tenke på.

NRK.no skriver i dag at Nye Høyder har stevnet Northug etter at han brøt med dem den 15. mai.

Bekrefter stevning Daglig leder i Nye Høyder, Lars Christian Engen, bekrefter overfor NRK at selskapet har stevnet Northug, men vil ikke komme med noen ytterligere kommentarer.

Selskapets advokat, Morten Brandhaug i advokatfirmaet Steensrup Stordrange DA, kommer med følgende melding til NRK.

«Jeg bekrefter at vår klient Nye Høyder AS har tatt ut søksmål mot Petter Northug med krav om erstatning for det tap selskapet lider som følge av det man mener er en uberettiget heving av managementavtalen fra Northugs side. All den tid saken står for domstolene har jeg ingen ytterligere kommentar»

Han bekrefter opplysningene overfor Dagbladet, men ønsker ikke å utdype uttalelsen.

Northugs advokat, Marius Egeberg i advokatfirmaet Wikborg Rein, sier til Dagbladet at de ikke har fått anledning til å sette segt inn i saken ennå.

- Vi har dessverre ingen kommentarer til dette ennå. Vi har ikke fått forkynt stevningen engang, sier han.

Brøt avtalen Bakgrunnen for stevningen er som sagt at Northug brøt sin avtale med selskapet tilbake i mai da Coop krevde forandringer i apparatet rundt skistjerna.

- Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren, sa Petter Northug da, via Kristine Paus i Coop Norge.

Northugs manager, Are Sørum Langås, sier til Dagbladet at han ikke har noen ytterligere kommentarer til saken, og viser til Northugs advokat.