Nye idrettsregler

Det er nå lov å organisere treninger i idretten. Men det er strenge regler, opplyser helsedirektør Bjørn Guldvog og idrettspresident Berit Kjøll.

FORKLARTE REGLENE: Helsedirektør Bjørn Guldvog og idrettspresident Berit Kjøll på pressetreff om idrett og korona. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Dagbladet): Onsdag formiddag hadde Helsedirektoratet pressekonferanse hvor Idrettspresident Berit Kjøll og helsedirektør Bjørn Guldvog kom med en presisering av reglene for idrett i Norge framover.

Bakgrunnen er et brev Idrettsforbundet sendte til Helsedirektoratet 12. mars. Der ba de om en klargjøring av vedtakene som gjelder.

Slik blir det nå

På dagens pressekonferanse fortalte Guldvog at det fortsatt går en periode før det er lov å trene sammen som vanlig. Helsedirektoratet beholder reglementet som har vært der tidligere.

Det betyr at det er maks fem som får trene sammen samtidig og de som trener sammen må holde minimum to meters avstand.

- Det betyr at mange aktiviteter ikke kan gjennomføres og at bruk av utstyr og garderobe ikke kan tillates. Det er heller ikke mulig å organisere idrett (som hovedregel) eller gjennomføre kamper eller stevner, forklarer Guldvog.

Blant annet er det ikke lov til å heade en fotball framover, og at å dele på en håndball kan bli utfordrende av naturlige årsaker.

Presiseringen av reglene betyr at det nå også er lov til å organisere idrett. På pressekonferansen fikk Guldvog blant annet spørsmål om et tenkt fotballag med 25 spillere nå kunne organisere en trening hvor de delte seg inn i fem grupper på fem:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer