Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye involverte i skandalen pekes ut

Idrettslegen Mark Schmidt skal ha navngitt flere nøkkelpersoner i dopingringen som ble avslørt etter ski-VM i fjor.

HAUKE: Svenske Expressen har snakket med den dopingdømte Max Hauke, som ble tatt på fersken under VM i Seefeld da han bloddopet seg. Østerrikeren åpner seg om hvorfor han tok det valget han gjorde. Video: SportsExpressen TV Vis mer

Det kommer fram i materiale den tyske TV-kanalen ARD la fram lørdag. Deres reportere har sett rettsdokumenter der en tidligere østerriksk langrennstrener og en kroatisk friidrettstrener pekes ut.

Dokumentene skal ikke stamme fra en rettsprosess i Tyskland. ARD har vært førende i dekningen av saken fra første dag.

Schmidt ble arrestert i mars i fjor og er tiltalt. To østerrikske langrennsløpere er idømt betinget fengsel for sin innblanding i saken. Andre utøvere er utestengt fra idretten for lengre perioder.

I tråd med tyske regler navngis ikke legen av påtalemyndigheten, men i etterkant av politiaksjonene under ski-VM i Seefeld kom det fram at det dreide seg om Schmidt i Erfurt. Sammen med fire «hjelpere» er han tiltalt på flere punkter for å ha organisert dopingen av utøvere i flere idretter, blant disse sykling og diverse vinteridretter.

Seefeld-VM ble rammet av skandalen da politi og dopingjegere raidet det østerrikske løperhotellet. Der fant de en løper som var midt i prosessen med å tilføre sitt eget blod for å bedre oksygenopptaket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!