Byggingen av Nye Jordal Amfi

Nye Jordal Amfi kan bli ytterligere forsinket

Byrådet i Oslo vil gi 141 millioner kroner ekstra til Nye Jordal Amfi. Ferdigstillelsen av Vålerengas nye storstue risikerer likevel å bli ytterligere forsinket.

UTFORDRINGER: Vanskelige grunnforhold har ført til forsinkelser av byggingen av Nye Jordal Amfi. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
UTFORDRINGER: Vanskelige grunnforhold har ført til forsinkelser av byggingen av Nye Jordal Amfi. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den økte rammen skal dekke kostnader knyttet til ytterligere utfordringer med vanskelige grunnforhold. I tillegg legger byrådet inn ekstra midler for å bedre kvaliteten på det visuelle utstyret, opplyser Oslo kommune i en pressemelding onsdag.

Totalt spytter Oslo kommune inn nye 141 millioner kroner.

Kostnadsrammen på Jordal Amfi var opprinnelig 553 millioner kroner. For den summen skulle de få en ishall med 5.500 tilskuerplasser.

- Byrådet har vært tydelig på at de ekstra utfordringene vi har støtt på i grunnen ikke skal gå ut over funksjonalitet og kvalitet. Hvis vi skulle klart oss innfor rammene vi hadde, måtte vi ha redusert betydelig i bygget. Det ønsker ikke byrådet, sier direktør for Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby til Dagsavisen.

Risikerer konkurs

Uansett blir det en stund til pucken droppes på Jordal. Entreprenøren har varslet at de trenger ytterligere ett år, men dette er både Kultur- og idrettsbygg og byrådet uenig i.

- I forbindelse med de utfordringer som har oppstått i byggegropen, har entreprenør fått ett år ekstra byggetid til rådighet. Nå vil de ha enda ett år. Det er vanskelig å forstå at det er behov for å bruke tre og et halvt år på noe som skulle ta halvannet, sier hun til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer